Rezultati iskanja

Domov / Novice

Naš TIC lojtrnik ob Cerkniškem jezeru izjemno priljubljen

Terenski Turistično informacijski center na lojtrniku, ki je zaživel 22. maja, se je izkazal kot zgodba o uspehu. V času delovanja TIC-a na prostem se izvaja tudi štetje obiskovalcev Notranjskega parka in med vikendom se zabeleži okrog 800 ljudi. Več kot tretjina se jih ustavi pri lojtrniku, da bi dobila informacije o najlepših točkah parka, o lokacijah sprehajalnih in kolesarskih poti, o plovbi po jezeru, o tem, kje kaj pojesti, popiti, se posladkati, kje prespati in ne nazadnje, kje parkirati avto, motor, kolo, avtodom. Daleč največ je tistih, ki v naš park pridejo kolesariti - kar 530 obiskovalcev je doslej spraševalo o kolesarskih poteh in vzelo naše zemljevide teh poti. Naša nova infrastruktura (pot Drvošec, Pot izvirov, Skadulca) je pripomogla, da se je povpraševanje za pohodništvo povečalo (okoli 500 ljudi), sledi čolnarjenje, predvsem v smislu najema kanuja in tudi tukaj smo na lojtrniku posredovali okoli 150 odgovorov. Med jamami seveda prednjači Križna jama, doslej se je na našem lojtrniku zanjo zanimalo dobrih 100 ljudi.

Obiskovalce opozarjamo tudi na prometni režim v parku – hoditi in kolesariti morajo po skrajnem desnem robu makadamske poti in domačinom, ki se vozijo po njej omogočiti prost prehod.

Na lojtrniku obiskovalci dobijo tudi informacije o nastanitvah na območju občine Cerknica in marsikdo si želi v naših krajih uporabiti turistični bon. Glede na še vedno občutljivo situacijo zaradi koronavirusa nas v glavnini obiskujejo Slovenci z vseh koncev, so se pa v minulih vikendih pri našem lojtrniku ustavili tudi že Nemci, Italijani in Američani.

Za zdaj je odprt ob petkih, sobotah in nedeljah, julija in avgusta pa bodo informatorji na njem aktivni vsak dan v tednu, med 9. in 17. uro.