Rezultati iskanja

Domov / Novice

NE smetenju v Notranjskem parku

V zadnjih dneh in tednih, ko zaradi epidemije koronavirusa veljajo posebni ukrepi, ljudje več časa preživljamo v naravi. A žal se več obiskovalcev neokrnjene narave v Notranjskem regijskem parku pozna tudi po količini odvrženih odpadkov ob poljskih in gozdnih poteh. Poleg smeti, ki nastanejo po piknikih in prigrizkih med sprehodi, pa je na Cerkniškem jezeru in v Rakovem Škocjanu vse več tudi kupov gradbenih in kosovnih odpadkov.

Foto Občina Cerknica

Gorenje Jezero

Foto Samo Petrič

 

Foto Samo Petrič

Foto Samo Petrič

Vse sprehajalce pozivamo, naj smeti ne puščajo v naravi, ampak jih pospravijo za seboj. Tudi, če začasno velja drugačen "režim življenja", to ne pomeni, da moramo pozabiti na osnovne principe civiliziranosti, ki nas jih učijo od zibelke dalje - smeti sodijo v koše in zabojnike za smeti, iz naravnega okolja jih tja odnesemo v nahrbtnikih in s seboj prinešenih vrečkah.

Cerkniška komunala (tudi zaradi naraščajočih kupov kosovnih  in gradbenih odpadkov) s 7.4.2020 ponovno odpira vrata Zbirnega centra. Več o tem in posebnem režimu obnašanja zaradi epidemije lahko preberete tukaj.

Martinjak