Rezultati iskanja

Domov / Novice

Notranjski park na cerkniškem pustovanju kot češnjica na torti

Letos je Notranjski park prvič sodeloval na znamenitem pustnem karnevalu v Cerknici. Na lokaciji tržnice, tik ob glavni cesti, po kateri je potekala pustna povorka, smo napolnili dve stojnici in postavili kolo sreče, nasproti pa uredili družinski kotiček.  

Točka Notranjskega parka zgodaj zjutraj, pred začetkom pustne zabave

Družinski kotiček je bil pred začetkom pustne povorke, pa tudi med njo in po njej, izjemno obiskan in priljubljen. Otrokom so profesionalne maskerke poslikavale obraze, v ribniku so jim nagajali ščuke in šlajni, tipične ribe Cerkniškega jezera, ki so jih poskušali ujeti, na ustvarjalni mizici pa so si lahko po lastni domišljiji pobarvali ribe in se obenem poučili o njihovih lastnostih. Mnogi so mimogrede skozi zapleteni labirint do doma v tršci pomagali neulovljivi ptici bobnarici. Za piko na i so se lahko še posladkali z božanskimi prigrizki. V kotičku so si družine lahko tudi malce odpočile, pustno rajanje je namreč lahko silno naporna reč. Marsikateri starš je otrokovo zatopljenost v tamkajšnje številne aktivnosti lahko izkoristil tudi za svojih nekaj minut prostega časa in pijačo s prijatelji.

Otroški ribolov

Poslikava obraza

Ustvarjalni kotiček

Za sladkanje je poskrbela Rudolfova malca

Izjemno obiskano je bilo tudi naše kolo sreče, ki se je ves čas vrtelo in vsakomur privrtelo čudovito nagrado. Čolnarjenje po Cerkniškem jezeru, voden obisk Križne jame, razvajanje v wellnessu, kosilo ali napitek pri lokalnih ponudnikih, ustvarjalne igrače za otroke in še in še.

Kolo sreče je vrtelo srečo

Ob malem razstavnem kotičku s čudovitimi slikami Notranjskega parka si je bilo mogoče prebrati seznam dogodkov in aktivnosti v parku v letošnjem letu (Tematski vikendi, Dnevi parka s polmaratonom, Slo100).

V prihodnosti se v parku obetajo številni dogodki

Na dveh stojnicah so bili na voljo pustni spominki (magnetki, značke...), knjiga z romantično in tragično legendo o nastanku Cerkniškega jezera, kup informacij o aktivnostih in dogodkih v Notranjskem parku ter o lokalnih ponudnikih hrane, pijače, domačih izdelkov in nastanitve.

Stojnica Notranjskega parka je ponujala marsikaj zanimivega

Informacije o aktivnostih, dogodkih in ponudbi v Notranjskem parku

Glede na gnečo na točki Notranjskega parka in obilico pohval, ki smo jih prejeli od obiskovalcev, bomo vse skupaj, v še izboljšani verziji, ponovili tudi prihodnje leto na karnevalu!

Še nekaj utrinkov:

 

Gneča ob kolesu sreče

Božansko