Rezultati iskanja

Domov / Novice

Notranjski regijski park zavrnil ponudbo arabskega milijarderja

Šejk Khalifa Bin Zayeb Al Nahyan iz Abu Dabija se zanima za nakup nekaj manj kot 45.000 kvadratnih kilometrov velikega zemljišča, ki je v lasti Perutnine Pivka, Rakovega Škocjana in celotne vasi Otok.

Čeprav zemljišče uradno ni naprodaj, je šejk zanj pripravljen odšteti toliko, kot bi lastniki od njega zahtevali. Šejk, ki ima naložbe in nepremičnine po vsem svetu, želi v Martinjaku postaviti prestižen hotelski kompleks, ki ga namerava povezati s hotelom v Rakovem Škocjanu, na vasi Otok pa bi si postavil rezidenco. Po že izdelanih projektih enega od šejkovih podjetij, Diamond constructions, bo njena fasada okrašena s 5532 različnimi dragimi kamni, od safirjev, rubinov do tigrovega očesa in diamantov. Rezidenco bi, kadar je sam ne bi uporabljal, oddajal petičnim gostom.

Šejk je Notranjskemu parku ponudil 10 milijonov evrov samo za pomoč pri komunikaciji z domačini in trenutnimi lastniki zemljišč. Notranjski park je šejkovo ponudbo zavrnil. S tem bi porušili obstoječo strategijo trajnostnega in nemasovnega turističnega razvoja Notranjske. O šejkovi nameri je bila obveščena tudi Občina Cerknica.

 TA NOVICA JE BILA OBJAVLJENA 1. APRILA IN JE V CELOTI PRVOAPRILSKA ŠALA!!!