Rezultati iskanja

Domov / Novice

Nov, sodobni TIC Cerknica je tu!

V novozgrajenem Centru za obiskovalce ob Cerkniškem jezeru je danes, 2. julija 2021, tudi uradno zaživel Turistično informacijski center (TIC), kar pa je le prvi korak celostne vsebinske ureditve objekta. V prihodnjih mesecih bo namreč center dobil še sodobno notranjo opremo, ki bo omogočala interaktivno didaktično predstavitev Cerkniškega jezera ter življenja ob in v njem. Obiskovalci centra bodo lahko prek najsodobnejših multimedijskih vsebin in z vsemi čuti, tudi s pomočjo navidezne resničnosti, spoznavali jezero, park, živali in rastline v njem, zgodovino, mitologijo, neznane kotičke in še marsikaj drugega.

Že zdaj pa lahko v novih prostorih Turistično informacijskega centra obiskovalci Notranjskega parka dobijo vse napotke o izletih, aktivnostih in vsem ostalem, kar je mogoče početi v Notranjskem parku. Nudimo jim turistične in druge informacije – o nastanitvah, gostinstvu, aktivnostih, kolesarskih in pohodniških poteh, možnostih opazovanja živali in rastlin, seveda pa se vedno najdejo tudi vprašanja, ki ne sodijo v nobenega od teh spektrov. Deluje tudi trgovinica s spominki – obiskovalci lahko domov odnesejo ličen magnetek, uhančke, knjigo ali drug izdelek, ki je plod dela marljivih in spretnih notranjskih rok (sodelovanje z lokalno Galerijo Krpan). V TIC pa so obiskovalcem na voljo tudi urejene sanitarije.

S prerezom traku sta cerkniški župan Marko Rupar in direktor Notranjskega regijskega parka Matevž Podjed informacijski center tudi uradno odprla. Župan občine Cerknica, ki je poskrbela za postavitev stavbe centra in jo v celoti financirala, je ob tem pohvalil dozdajšnje delo enote za turizem Notranjskega parka, ki dela vidne premike v smeri razvoja destinacije. Prepričan pa je, da jim bodo novi prostori omogočili še boljši sprejem obiskovalcev. Direktor parka je dodal, da gre za veliko in pomembno stvar. »Vse bolj številni obiskovalci Cerknice in njenih naravnih lepot so končno dobili TIC, kot se spodobi in kakršne imajo primerljivi naravni parki po svetu.«

Park bo s pomočjo finančnih sredstev projekta Kras.Re.Vita, ki ga sofinancirata EU iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija, poskrbel za opremo in bogato vsebino centra

TIC je odprt med torkom in četrtkom od 10.00 do 16.00, med vikendi in prazniki pa od 9.00 do 18.00. Ob sobotah in nedeljah bo še vedno v pogonu tudi naša mobilna TIC enota (lojtrnik na prostem ob Rešetu), kjer je izhodišče za aktivnosti ob tematskih vikendih, obiskovalci pa si lahko tudi izposodijo kolesa in dobijo kako hitro informacijo o Cerkniškem jezeru in poteh ob njem.