Rezultati iskanja

Domov / Novice

Okul' jezera - novi polmaraton Notranjskega parka

Notranjski regijski letos v sklopu Dnevov parka pripravlja novost: Polmaraton - OKUL' jezera. Polmaraton, ki je natančno izmerjen (21.1km) in ima le 90 metrov vzpona in spusta, bo potekal 23. maja, s štartom ob 10:00. Štart in cilj teka sta na Dolenjem Jezeru. Trasa poteka od Dolenjega Jezera proti Retju, Marofu, nato pa proti čudovitemu Zadnjemu Kraju, Dolenji vasi in zopet v cilj na Dolenje Jezero. Podlaga teka je urejena, mešajo se makadam, kolovozi, celo nekaj malo asfalta je na poti. Upamo si trditi, da gre za eno od najlepših tekaških tras v državi.

Trasa polmaratona Okul' jezera

Polmaraton, ki ga želimo umestiti med vidnejše slovenske teke v naravnem okolju, je organizacijsko velik zalogaj, zato priprave nanj potekajo že kar nekaj časa. Jedro ekipe sestavljajo sodelavci Notranjskega parka, hkrati pa bo pri teku sodelovalo večje število prostovoljcev, gasilcev in ostalih nujno vključenih služb.

Zagotovo ena najlepših tekaških tras v Sloveniji

Z 2. marcem so se odprle prijave na dogodek. Najcenejšo prijavo lahko ujamete do 15. aprila - 20 EUR, od takrat pa do 20. maja pa - 25 EUR. Na polmaraton se bo seveda mogoče prijaviti tudi na dan dogodka po ceni 30 EUR.

Fotografija s prvega treninga na trasi polmaratona Okul' jezera

Polmaraton želimo izpeljati na najvišjem možnem nivoju. Tudi zato smo se odločili za profesionalno merjenje časov s čipi, ki bodo omogočali tudi virtualni ogled vmesnih časov med samim tekom, saj bo postavljena tudi vmesna merilna naprava na desetem kilometru. Vsi udeleženci bodo lahko parkirali v bližini štarta, oddali svojo garderobo na štartno - ciljnem prostoru, po prihodu v cilj pa se osvežili z brezalkoholnim pivom. Hkrati bodo na progi na voljo kar 4 vodno - energetske okrepčevalnice.

Trasa polmaratona teče tudi mimo enega najlepših delov Cerkniškega jezera, Zadnjega kraja

Proga je atraktivna, z lepimi razgledi na jezero, Slivnico, Javornike in Križno goro. Do devetega kilometra je brez vzpona, kar tek uvršča med najhitrejše, edini pravi klanec pa je na devetem kilometru, ko se vzpnemo na gozdno cesto, ki povezuje Dolenje Jezero in Dolenjo vas.

Edini pravi klanec pa je na devetem kilometru, ko se vzpnemo na gozdno cesto, ki povezuje Dolenje Jezero in Dolenjo vas

Tek bo potekal v popolni cestni zapori, s čimer bodo omogočeni varni in najbolj optimalni tekaški pogoji. Hkrati vabimo vse lokalno prebivalstvo, da aktivno sodeluje pri izvedbi dogodka, kot tekači ali drugače sodelujoči.

Udeleženci prvega uradnega treninga po trasi polmaratona Okul' jezera

Po teku sledi druženje in okrepčilo ob glasbi, še prej pa seveda podelitve medalj najhitrejšim. Na tek vabljeni vsi, tudi tisti, ki se še spogledujete s polmaratonom, saj je trasa kot nalašč za vaših prvih 21 kilometrov. Verjamemo, da bo polmaraton postal pomemben del tako občinskega, kot tudi širšega družabnega dogajanja.

Zemljevid trase

Proga

Višinski profil polmaratona Okul' jezera:

Višinski profil trase

PRIJAVE IN PODROBNOSTI:

Prijave na polmaraton Okul' jezera

Podatki o trasi