Rezultati iskanja

Domov / Novice

Ornitološki kolesarski izlet po Cerkniškem jezeru

Datum in ura dogodka: 1. 10. 2017 od 09:00 do 14:00

Zbirno mesto : avtobusna postaja Cerknica ali parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2017-10-01 09:00:00 2017-10-01 14:00:00 Europe/Ljubljana Ornitološki kolesarski izlet po Cerkniškem jezeru avtobusna postaja Cerknica ali parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

V okviru evropskega dne opazovanja ptic se bomo v nedeljo, 1. oktobra, s kolesi odpravili na 4-5 urni izlet okoli Cerkniškega jezera pod strokovnim vodstvom ornitologa in kolesarskega vodnika.

Krožni izlet bomo začeli v Cerknici (ob 9:00 na avtobusni postaji) in se nato odpravili proti Dolenjemu Jezeru, kjer se nam lahko na parkirišču na koncu vasi pridružite vsi, ki boste na izlet prišli z avtomobili. Peljali se bomo mimo požiralnikov v Rešetu in opazovali lepe razglede na jezero. Pri Lazah bomo zavili proti naselju Gorenje Jezero, nadaljevali skozi Grahovo, Martinjak in Marof ter se po Cerkniškem polju vrnili nazaj na izhodišče. Po poti se bomo ustavljali in opazovali ptice in naravne znamenitosti Cerkniškega jezera.

Aktivnost je brezplačna, če nimate svojih koles, pa si jih boste lahko izposodili na parkirišču ob Dolenjem Jezeru (izposoja koles ni brezplačna).

Več informacij