Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Pesem ptic

nedelja 31. 05. 2020

Vas zanima, kaj nenehno žvrgoli okoli vas? Vabljeni na izlet ob Cerkniškem jezeru in poslušanje ptičjega petja v družbi ornitologinje.

Deli

Presihajoče Cerkniško jezero je pravi magnet za ptice. Tu so do zdaj opazovali polovico vseh v Evropi živečih vrst! Spreminjajoča se podoba pokrajine nam v vsakem letnem času nudi svojevrstno priložnost opazovanja ptic pri njihovih vsakdanjih opravilih.

V nedeljo, 31. maja, se bomo na jezero odpravili v družbi ornitologinje Eve Vukelič, prisluhnili zvokom, ki nas obdajajo, in pobliže spoznali svet ptic Cerkniškega jezera. Če imate doma daljnogled, ga prinesite s seboj.

- V primeru, da bo nivo vode ustrezen, se bomo po jezeru odpravili s kanuji. Cena je 15 € na osebo (otroci do 12 let v spremstvu staršev brezplačno). Cena vključuje najem kanuja, vesel in rešilnih jopičev, spremstvo kanu inštruktorja, organizacijo in nezgodno zavarovanje.

- Če bo vode v jezeru premalo, se bomo sprehodili do novo zgrajenih opazovalnic Kuharca in Klejni vrh. Voden pohod je v tem primeru brezplačen.

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do sobote, 30. maja, prek prijavnega obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 31. 5. 2020 - 2020-05-31 13:00:00 2020-05-31 16:00:00 Europe/Ljubljana Pesem ptic Parkirišče ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 13:00 - 16:00

Lokacija : Parkirišče ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki