Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Petje za zdravje

ponedeljek 30. 11. 2020

Delavnica ljudskega petja prek spletne ZOOM konference

Deli

Območne enote JSKD Cerknica, Ivančna Gorica  in ZKD Grosuplje vas vabijo na delavnico ljudskega petja prek spletne ZOOM konference, ki jo bo vodila Ljoba Jenče. Delavnica je brezplačna za udeležence iz cerkniške in ivanške izpostave JSKD, za zunanje udeležence je kotizacija 15 €.

Prijave so mogoče do 26. 11. 2020 na e-pošto oi.cerknica@jskd.si ali oi.ivancna.gorica@jskd.si

Pred pričetkom boste prejeli povabilo na srečanje s povezavo, na katero se prijavite, prosim kakšnih 10 minut prej, da bomo pravočasno uskladili tehnične zadeve. Prejeli boste tudi kakšno besedilo ljudskih pesmi, ki jih bomo peli. Za začetek bodo splošno znane in se lahko prijavite tudi brez predhodnih pevskih izkušenj, pa za družbo. Veselimo se vas in skupnega prepevanja! In upamo, da nam bo šlo dobro tudi preko spleta!

Vsebina in potek:

- Sproščanje telesa in ogrevanje glasu
- Dihalne vaje za zimski čas
- Petje preprostih ljudskih pesmi
- Ljudsko troglasje

O MENTORICI

Ljoba Jenče se več kot trideset let posveča dokumentiranju, ohranjanju in populariziranju slovenskega ljudskega izročila, še posebej ljudske pesmi. Iz arhiva nam bo predstavila kakšno posebnost, za skupno petje pa bo izbrala splošno znane pesmi, ki jih vsi lahko pojemo. Ljoba Jenče deluje kot svobodna umetnica od leta 1988 - samozaposlena v kulturi. Deluje kot zbirateljica slovenskega ustnega izročila in poustvarjalka, pevka in pripovedovalka pravljic.Vodi šolo umetnosti pripovedovanja pravljic, raziskuje in razvija metodo poučevanja petja starih ljudskih pesmi, vodi delavnice za razvoj naravnega glasu, podpira tradicijsko petje kot mentorica in razvija lastno umetniško pot kot poustvarjalka. Podporo za zbiranje izročila na Notranjskem je imela s strani Občine Cerknica, Ministrstva za kulturo RS, Glasbenonarodopisnega inštituta ZRC SAZU, Radia Slovenija in ob pričujoči objavi tudi UNESCA slovenske nacionalne komisije. Na Primorskem ustvarja fonoteko ljudske glasbene dediščine Trnovsko-Banjške planote (TD Lokovec).Ohranja osebni odnos do izročila in nastopa predvsem v prostorih naravne akustike, za odrasle in otroke, ter v medijih - film, radio in televizija, splet. Gostuje doma in v tujini. Pela je že v daljnem Tibetu, Nepalu, v Argentini in drugod po svetu. Podpira uvajanje slovenskega izročila v šolski izobraževalni sistem kot podporo razvoju otrokove naravne inteligence in domišljije, ki sta osnovi ustvarjalne imaginacije in izgradnje narodove identitete. Letno izvede tudi do sto nastopov (vir: http://folkslovenija.org/clani/ljoba-jence)

Osnovne informacije dogodka

Datum: 30. 11. 2020 - 2020-11-30 19:00:00 2020-11-30 20:00:00 Europe/Ljubljana Petje za zdravje ZOOM konferenca (prek računalnika ali telefona od doma) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 19:00 - 20:00

Lokacija : ZOOM konferenca (prek računalnika ali telefona od doma)

Ostali dogodki