Rezultati iskanja

Domov / Novice

Pohod po Jankovih stopinjah

To nedeljo se bosta ob Cerkniškem jezeru odvijali kar dve aktivnosti. Zjutraj se boste tisti, ki ste se na izlet s kanuji že prijavili, odpravili na vodeno čolarjenje do Jamskega zaliva (žal je aktivnost že zasedena in prijav ne sprejemamo več), popoldne pa se boste iz Laz pri Gorenjem Jezeru lahko odpravili na pohod do izvirov Cerkniškega jezera.

Če vam tudi to ne bo dovolj, pa si še vedno lahko izposodite kolesa, se odpravite do Križne jame ali pa si ogledate Muzej Cerkniškega jezera.


POHOD PO JANKOVIH STOPINJAH

Udeleženci tradicionalnega 13. Pohoda po Jankovih stopinjah se boste dobili v nedeljo, 20. maja, ob 14:00 na Kmetiji T'dolenj (Laze pri G. jezeru 1, 1384 Grahovo). Ogledali si bomo največje izvire Cerkniškega Jezera in spoznali bogato naravno in rastlinsko dediščino. Prikazali vam bomo stare šege in običaje, ki so del življenja ob Cerkniškem jezeru. Organiziran je voden pohod, na koncu pa druženje, prigrizek in degustacija izdelkov, ki jih ponujajo na kmetiji. Pohod traja dve uri in je primeren za vse. Za pohod je potrebna primerna obutev (pohodni čevlji).

Prispevek za vodenje in degustacijo je 3,00 EUR na osebo. Zaželena je predhodna prijava do sobote, 19. 5. 2018, na tel: 041 363 421 ali preko e-pošte: kmetija.tdolenj@gmail.com

Udeležba na pohodu je na lastno odgovornost, pohod pa bo potekal v vsakem vremenu.


V soboto ob 15:00 si lahko ogledate še Muzej Cerkniškega jezera ali pa obiščete Križno jamo, ki jo je v maju mogoče obiskati vsako soboto in nedeljo ob treh popoldne.

Drugačna aktivnost vsak teden! Okviren razpored si lahko ogledate TUKAJ