Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Pohod po Kunaverjevi poti

sobota 1. 06. 2024

Vabljeni na tradicionalni 14. pohod po Kunaverjevi poti.

Deli

Prvo soboto v juniju si rezervirajte za obisk Notranjske in se nam pridružite na 14. Kunaverjevem pohodu, ki ga organizira Turistično društvo Rakek.

Zbrali se bomo pred železniško postajo Rakek, nato pa se prepustili izkušenim vodnikom, ki nas bodo popeljali čez hrib Stražnik (646 nmv) v čudovito dolino Rakovega Škocjana, ki na dolžini 2,5 km skriva neštete kraške pojave.

Že pred 1. svetovno vojno je zagovornik varstva narave, prof. dr. Pavel Kunaver, odkril lepote Rakovega Škocjana in na njegovo pobudo je leta 1949, ta čudovita kraška dolina, postala prvi krajinski park v Sloveniji. Pot in pohod nam je pomagal obuditi prof. dr. Jurij Kunaver, sin Pavla Kunaverja, ki se nam vsako leto tudi pridruži.

Gre za krožno pot, ki je dolga 14 km in je srednje zahtevna.

Prijave pohodnikov bodo mogoče od 8.30 ure dalje. Med čakanjem na začetek pohoda bomo pripravili kratek kulturni program v sodelovanju s KD Rak Rakek, lahko si boste ogledali razstavo izdelkov Klekljarske sekcije KD Rak Rakek, pozdravil pa nas bo tudi prof. dr. Jurij KunaverStart pohoda izpred železniške postaje Rakek bo ob 9.30 uri.

Med potjo se boste lahko okrepčali na stojnici Društva Klasje in Ekološke kmetije Ileršič, v Rakovem Škocjanu pa boste prejeli toplo malico in se družili ob živi glasbi. Povratek na Rakek ob spremstvu vodnikov bo ob 14.00 uri.

Prijavnina za pohod je 10,00 € (otroci do 15. leta brezplačno) in vključuje darilo TD Rakek, pogostitev ob poti, toplo malico, organizirano vodenje in zavarovanje.

Poskrbeli bomo, da se bodo med potjo zabavali tudi otroci.

Vabimo vas, da se zorganizirate s skupinskimi prevozi – narava vam bo hvaležna. Tisti, ki boste prišli iz Ljubljanske smeri vabljeni, da pridete z vlakom (odhod iz LJ ob 7.59 uri). Za večje skupine vljudno naprošamo za predhodno prijavo na info@tdrakek.si.

Za več informacij se lahko obrnete na Turistično društvo Rakek:
T: +386 31 347 737
E: info@tdrakek.si
W: 
www.tdrakek.si
F:  
www.facebook.com/TDRakek

Osnovne informacije dogodka

Datum: 1. 6. 2024 - 2024-06-01 09:30:00 2024-06-01 16:00:00 Europe/Ljubljana Pohod po Kunaverjevi poti Železniška postaja Rakek Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 09:30 - 16:00

Lokacija : Železniška postaja Rakek

Ostali dogodki