Rezultati iskanja

Domov / Novice

POLETJE V NOTRANJSKEM PARKU: VARSTVENI PROGRAMI ZA OTROKE

V času poletnih počitnic lahko predšolski in šolski otroci v Notranjskem parku preživijo aktivne počitnice v naravi. Varstvene programe s kakovostnimi vsebinami ponujajo:

1. Notranjski regijski park: Raziskovalne počitnice 29.6. - 1.7. in 25.8. - 27.8.2021

Tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami bomo otrokom omogočili vznemirljivo doživetje raziskovalnih počitnic v Notranjskem parku. Njihova vodnika bosta znova naša izjemno simpatična in izkušena geograf Dejvid Tratnik in biolog Jošt Stergaršek. Otroke bosta v treh dneh popeljala skozi najlepše in najbolj zanimive točke našega parka ter jih naučila marsičesa o naravnih pojavih, ribolovu, živalih in rastlinah v parku.

Aktivnosti bodo potekale med 9. in 12. uro, primerne so za osnovnošolske otroke od 6. leta dalje.

Več na tej povezavi.

2. Notranjski regijski park in DOPPS: 27. 6. - 4. 7. 2021

Letos bo v začetku poletnih počitnic v okviru projekta LIFE Stržen že tradicionalni mladinski ornitološki tabor v našem parku. Na taboru bo delovalo 5 skupin, ki jih bodo vodili izkušeni mentorji – ornitologi. V skupini boste največ 4 udeleženci. Vsaka skupina se bo lotila raziskovanja določene teme. Poleg bolj poglobljenih bodo delovale tudi skupine za tiste, ki v svet ptic šele vstopate. Čudovita izkušnja za tiste, ki želijo izpopolniti svoje znanje o pticah, se zabavati s sovrstniki in mentorji ter z njimi po taborniško preživeti teden dni ob čudovitem Cerkniškem jezeru.

Tabor je namenjen mladim od 10. do 18. leta starosti.

Več na tej povezavi.

3. Neverland: Gozdne počitnice 19. 7. - 23. 7. 2021

Varstvo otrok je v družbi dolgoletnih skavtinj Janje in Tjaše vsak dan tematsko obarvano in poteka v nedrjih narave, kjer izvajajo različne aktivnosti - igre z žogo, družabne igre, ustvarjalne delavnice, veščine preživetja v naravi.

Varstvo poteka od 8h do 16h in je priemrno za otroke med 4. in 12. letom starosti.

Več na tej povezavi.

4. Klub Evora: Poletne aktivne počitnice

Tedensko varstvo z razgibanim programom, ki vsebuje vožnjo z lojtrnikom, obisk cerkniških GASILCEV in panoramsko vožnjo z gasilskim avtomobilom, druženje s TABORNIKI in učenje postavitve šotora ter kurjenja ognja, iskanje skritega zaklada po ulicah Cerknice, plesne delavnice, igro "pokaži, kaj znaš", filmsko popoldne, piknik s pticami in še in še.

Varstvo poteka od ponedeljka do petka od 7.00 do 16.30 ure. Za otroke, stare od 5 do 12 let.

Več na tej povezavi.

 
5. Klemen Krajc in Nika Sedmak: Gozdni teden 12. 7. - 16. 7. 2021

Prvič letos varstvo otrok s Klemnom in Niko, mešanica dogodivščin iz zgodb "Pet prijateljev", taborništva in brezmejne otroške domišljije. Otroci si bodo ob učenju veščin preživetja v naravi, iger in druženju krepili ekipni duh, samozavest, zaupanje vase in drug v drugega, si porazdelili naloge in s skupnimi močmi ustvarili odlične spomine! Vsak dan si bodo pripravili kosilo, tako, da bodo nabrali dračje, zakurili ogenj in si poiskali hrano za v lonec.

Varstvo poteka med 8. in 16. uro in je primerno za otroke, stare od 5 do 12 let.

Več na tej povezavi.


6. Center za mlade Petka: Počitniško varstvo otrok -  julij in avgust

Otroci bodo tudi tu počitnice preživeli aktivno, ustvarjalno, ob športih in družabnih aktivnostih. Varstvo poteka v petih enotedenskih terminih v juliju in avgustu, primerno je za otroke prvih treh razredov OŠ.

Več na tej povezavi.