Rezultati iskanja

Domov / Novice

Raziskovalne počitnice: ribolov, hribovski travniki in izviri Cerkniškega jezera

Zdaj je dokončno: tudi med letošnjimi poletnimi počitnicami bomo otrokom omogočili vznemirljivo doživetje raziskovalnih počitnic v Notranjskem parku. Tudi tokrat bosta njihova vodnika naša izjemno simpatična in izkušena geograf Dejvid Tratnik in biolog Jošt Stergaršek. Oba strastna ljubitelja narave, ribiča, dobra poznavalca naravnih pojavov, živali in rastlin, in vedno odlična mentorja za otroke.

Dejvid Tratnik z udeleženci lanskih raziskovalnih počitnic

Prve poletne počitnice v letu 2020 (druge bodo konec avgusta) bodo potekale od 1.7. do 3.7. med 9.00 in 12.00 uro. Primerne so za otroke, starejše od 6 let.

Raziskovalne počitnice so primerne za otroke, starejše od 6 let.

PROGRAM:

1. DAN: SREDA, 1.7.2020: OGLED JAME SUHADOLICE IN RIBOLOV RDEČEPERK.

Ob 8.45 se dobimo na parkirišču v vasi Dolenje Jezero. Od tu krenemo proti Cerkniškemu jezeru po sprehajalni učni poti Drvošec vse do kraške jame Suhadolica, ki je bruhalnik in požiralnik obenem.  Dejvid in Jošt bosta imela s seboj tudi ribiško palico, otroci pa si bodo sami lahko izdelali svojo umetno muho in z malce ribiške sreče poskušali pretentati radovedne rdečeperke. Vmes se bomo posladkali z domačimi taškami - miškami in piškoti po tradicionalnih notranjskih receptih. Zaključek ob 12h na parkirišču v Dolenjem Jezeru.

Skrivnostna jama Suhadolica, ki polni Cerkniško jezero, kadar iz nje bruha voda

2. DAN: ČETRTEK, 2.7.2020: PISANI TRAVNIKI MENIŠIJE 

Ob 8.45 se dobimo na parkirišču Brunarica pri Sončku v Begunjah pri Cerknici. Otroci se bodo z vodnikoma Dejvidom in Joštom odpravili v gozdove in na travnike neokrnjene planote Menišije, kjer bodo spoznali in izvedeli marsikaj zanimivega o življenju na travnikih. Vmes se bomo posladkali z domačimi taškami - miškami in piškoti po tradicionalnih notranjskih receptih. Zaključek ob 12h pri omenjeni brunarici.

Menišija

3. DAN: PETEK, 3.7.2020: RAZISKOVANJE IZVIROV CERKNIŠKEGA JEZERA.

Ob 8.45 se dobimo na parkirišču pred mostom na Gorenjem Jezeru, od koder se bomo odpravili proti izvirom Cerkniškega jezera. Večji del poti poteka po čarobnem gozdu. Pot nas bo vodila mimo več kot 14 sapo jemajočih kristalnih izvirov Cerkniškega jezera Vmes bomo opazovali tudi edinstvena 100-letna drevesa in se na koncu posladkali z domačimi piškoti po tradicionalnih notranjskih receptih. Zaključek ob 12h na parkirišču pred mostom na Gorenjem Jezeru.

Eden od čudovitih izvirov, iz katerih prihaja voda Cerkniškega jezera. Foto Jošt Stergaršek

CENA: 4 EUR/dan, za 3 dni: 10 EUR (v ceno sta vključena dva vodiča, vodenje, materiali in nezgodno zavarovanje)

 OBVEZNE PRIJAVE ZBIRAMO TUKAJ: dejvid.tratnik@notranjski-park.si

Pohitite, število mest za dogodivščino brez primere je omejeno!

Vabljeni na letošnje poletne raziskovalne počitnice!