Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Pomladni sejem

sobota 20. 04. 2024

Turistično društvo Rakek vas vabi, da skupaj obeležimo prihod pomladi

Deli

Turistično društvo Rakek v soboto, 20.04.2024, vabi k obisku Pomladnega sejma na Rakeku, ki bo pred Pošto Rakek.

Sejemski del 9.00-13.00

Tudi letos bo z nami lepo število razstavljavcev: Ekološka kmetija Ileršič, Kmetija Sovdat (siri), Center Kali, Jože Šparemblek, DD-LES, Hopka Šivarije, Virin - zeliščna darila, učenci 7. in 8. razreda OŠ Rakek, Društvo Klasje itd. Sejem bo letos obogaten tudi s ponudbo sezonskih sadik Vrtnarije AN-JAN.

Na stojnici Turističnega društva Rakek se bo našlo tudi kaj za odžejati, glede na tematiko predavanja pa vam bomo v sodelovanju z Društvom Klasje pripravili prigrizke z domačimi namazi z zelišči. Vabljeni, da z nami delite kakšen domač recept ali pa izdelek celo z nami delite.

Tudi tokrat lepo vabljeni k izmenjavi sadik oziroma lončnic, ki ste jih sami razmnožili ter vam jih je žal zavreči, ali pa ste se jih naveličali.

Predavanje ob 9.30

V sodelovanju s Knjižnico Jožeta Udoviča Enota Rakek smo pripravili zanimivo predavanje o uporabi zelišč v gospodinjstvu z naslovom “Zelišča v gospodinjstvu nekdaj in danes”.

Zelišča niso samo zdravilne rastline. V gospodinjstvu jih s pridom uporabimo pri pripravi hrane in napitkov. Vse bolj so priljubljena tudi divje rastoča zelišča v prehrani. Manj znani pa so drugi načini uporabe zelišč. Ti imajo korenine v stoletnih izkušnjah gospodinj povezanih s tradicijo in z življenjem v stiku z naravo. O teh načinih uporabe bomo govorili na predavanju, ki ga bo pripravil dr. Janko Rode, poznavalec zelišč, predavatelj, prevajalec, pisec člankov in avtor knjige Zeliščni vrt domača lekarna. Po predavanju bo čas za pogovor in delitev izkušenj s poslušalci.

Otroška delavnica ob 11.00 uri

V sodelovanju s KD Rak Rakek vabimo otroke na delavnico, kjer bodo izdelali mini mozaik.

Lepo vabljeni!

Osnovne informacije dogodka

Datum: 20. 4. 2024 - 2024-04-20 09:00:00 2024-04-20 13:00:00 Europe/Ljubljana Pomladni sejem Ploščad pred pošto na Rakeku (Partizanska cesta 8a, 1381 Rakek) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 09:00 - 13:00

Lokacija : Ploščad pred pošto na Rakeku (Partizanska cesta 8a, 1381 Rakek)

Ostali dogodki