Rezultati iskanja

Domov / Novice

Poostren nadzor prometnega režima na Cerkniškem jezeru

Obiskovalci, ki so se minulo nedeljo, 16. junija 2019, odpravili k Cerkniškemu jezeru, so lahko opazili redarje, policiste in predstavnike Notranjskega regijskega parka, ki so bdeli nad upoštevanjem prometnega režima na območju jezera. V pomladnem in poletnem času, natančneje od 15.3. do 15.11. ob nedeljah tam velja splošna prepoved za motorna vozila na makadamski cesti od parkirišča v Dolenjem Jezeru pa vse do vasi Otok. Za lastnike parcel in prebivalce Otoka omenjena prepoved ne velja.

Medobčinsko redarstvo je doseldno kaznovalo vse kršitelje

Na Notranjski park, policijo, cerkniško občinsko upravo in Medobčinsko redarstvo se zelo pogosto obračajo domačini in lastniki zemljišč ob jezeru in tožijo, da jih zelo motita hrup in prah avtomobilov, ki ne upoštevajo prometnih pravil, kljub temu, da na vidnih mestih stojijo prometni znaki, ki prepovedujejo vožnjo motornim vozilom ob nedeljah med 8. in 21. uro. Na podlagi skupnega sestanka omenjenih organizacij smo se dogovorili, da bodo v času povečanega števila obiskovalcev (poleti in v času zimskega drsanja) večkrat potekale skupne akcije poostrenega nadzora s poudarkom na upoštevanju prometne signalizacije, vožnje in parkiranja v naravnem okolju. Poudarimo še, da je na območju Republike Slovenije v vsakem naravnem okolju prepovedano voziti, ustavljati, parkirati ali organizirati vožnje z motornimi vozili.  

Policisti so bdeli nad tistimi, ki so se želeli z avtom pvoziti po naravnem okolju

Nedeljska akcija je pokazala, da se kar nekaj voznikov na prepovedi, ki veljajo na Cerkniškem jezeru, požvižga, a jih je tokrat na njihovo razočaranje doletela denarna kazen. Izdanih je bilo 15 plačilnih nalogov.

Izdanih je bilo 15 plačilnih nalogov

Naslednje takšne akcije se bomo lotili že kmalu. Verjamemo pa, da bo k boljšim razmeram, poleg takih akcij, pripomogla tudi urejena infrastruktura, ki jo park, tudi s pomočjo projekta LIFE Stržen, načrtuje v jezerski okolici (urejene sprehajalne in kolesarske poti, pomoli, opazovalnice ptic, informacijske usmerjevalne table in sodoben informacijski center).

Nedopustna podoba ob Cerkniškem jezeru