Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Poslušanje rukanja jelenov v naravi

sobota 12. 09. 2020

V živo prisluhnite veličastnemu rukanju.

Deli

September je čas rukanja jelenov. Gre za jelenov paritveni klic. Z močnim donečim glasom - rukanjem - jelen v tem času brani svoj trop pred tekmeci. Takrat si samci s fizičnim merjenjem moči v borbah skušajo pridobiti čim več košut in jih oploditi. Jelen med rukom nič ne je, samo košute gleda, vampa skoraj nima. Je poligamen in ker se fizično seveda ne more lotiti vseh hkrati, je ves čas na preži pred neljubimi snubci. Glavni jelen ves čas opreza, da se mu ne vsili stranski naskakovalec. Stranski jeleni, vetrnjaki, se približajo tropu in skušajo priti do kakšne košute. In takrat se dva konkurenta trčita z rogovi.

Jelen

Če stojimo blizu, ko jelen zaruka, nas strese, vibracije so namreč tako močne. Zveni pa strašljivo in veličastno obenem. Zato vas vabimo, da to doživite v živo. Poslušanje rukanja jelenov bo potekalo na in ob Cerkniškem jezeru. V sodelovanju z lovsko družino Grahovo bo z vami izkušen vodnik Miro Kunstek. Ob poslušanju boste na terenu iz prve roke lahko izvedeli vse, kar vas o življenju jelenov zanima.

Oprema: topla oblačila, topla pohodniška obutev in naglavna svetilka

Trajanje: 21.00 do pozne noči

Obvezna prijava: na telefon 041-632-153 (Gašper) ali preko e-pošte: info@krizna-jama.si

Organizator je Društvo ljubiteljev Križne jame

Osnovne informacije dogodka

Datum: 12. 9. 2020 - 2020-09-12 21:00:00 2020-09-12 00:00:00 Europe/Ljubljana Poslušanje rukanja jelenov v naravi Parkirišče pred barom Grča v Martinjaku Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 21:00 - 00:00

Lokacija : Parkirišče pred barom Grča v Martinjaku

Ostali dogodki