Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Pravljice pod krošnjami - Kdo je napravil Vidku srajčico?

sobota 25. 06. 2022

Lutkovna predstava na vrtu Galerije Krpan v okviru poletnega dogajanja za otroke PRAVLJICE POD KROŠNJAMI.

Deli

Pravljice pod krošnjami združujejo otroške predstave, ki se bodo odvijale v naravnem okolju v okolici Cerknice. Vse predstave so v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. Pripravili smo vam 5 pravljično obarvanih sobot v času šolskih počitnic. Prva med njimi bo na vrsti lutkovna predstava KDO JE NAPRAVIL VIDKU SRAJČICO? na vrtu Galerije Krpan. 


Videk je štiriletni deček, ki živi v številčni družini. Kot najmlajši otrok vedno zadnji dobi srajčico, ki pa je vedno najbolj ponošena. Nekega poletja si jo strga, ker pa so doma revni, zanj nove srajčice ni. Žalosten je in napol nag. Tedaj pa mu pridejo na pomoč živali! Ovčka da volno, pajek stke blago, rak blago razreže, ptiček ga sešije. Videk kmalu dobi prekrasno novo srajčico in ves vesel steče domov, da bi jo pokazal.

Pravljico je napisal Fran Levstik pred davnimi leti, leta 2006 pa je na odru Lutkovnega gledališča Ljubljana zaživela tenkočutna predstava, ki oživlja to dragoceno povest iz domače literarne zakladnice.

Vstopnina: 6 €

Osnovne informacije dogodka

Datum: 25. 6. 2022 - 2022-06-25 10:00:00 2022-06-25 11:00:00 Europe/Ljubljana Pravljice pod krošnjami - Kdo je napravil Vidku srajčico? Vrt za Galerijo Krpan (Čabranska ulica 2, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 11:00

Lokacija : Vrt za Galerijo Krpan (Čabranska ulica 2, Cerknica)

Ostali dogodki