Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Pravljice pod krošnjami - Sapramiška

sobota 9. 07. 2022

Lutkovna predstava na vrtu Galerije Krpan v okviru poletnega dogajanja za otroke PRAVLJICE POD KROŠNJAMI.

Deli

Pravljice pod krošnjami združujejo otroške predstave, ki se bodo odvijale v naravnem okolju v okolici Cerknice. Vse predstave so v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. Pripravili smo vam 5 pravljično obarvanih sobot v času šolskih počitnic. Tokrat bo si boste na vrtu Galerije Krpan ogledali lutkovno predstavo SAPRAMIŠKA. 


 

Prebrisana in hrabra Sapramiška velja za največjo slovensko lutkovno uspešnico. Najbolj znana gledališka uprizoritev je tista, ki je doživela premiero leta 1986 v Lutkovnem gledališču Ljubljana (režija Nace Simončič) in je neprekinjeno na sporedu do danes. Sapramiška je dokaz, da današnje otroke pritegnejo tudi bistveno manj spektakularne reči kot sodobna tehnologija, ki pa so tekstovno in izvedbeno prepričljive. Leta 2016 smo praznovali 40 let slikanice in 30 let od premierne postavitve te legendarne pravljice. Avtor likovne podobe Jaka Judnič je ljubkim lutkovnim junakom, ki jih je zasnoval v slogu svojih risanih filmov iz sredine osemdesetih let prejšnjega stoletja, omogočil več animacijskih možnosti. Milko Lazar je pripravil nove glasbene aranžmaje, nov pa je tudi zvočni posnetek predstave.

Vstopnina: 6 €

NAKUP VSTOPNIC

Osnovne informacije dogodka

Datum: 9. 7. 2022 - 2022-07-09 10:00:00 2022-07-09 11:00:00 Europe/Ljubljana Pravljice pod krošnjami - Sapramiška Vrt za Galerijo Krpan (Čabranska ulica 2, Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 11:00

Lokacija : Vrt za Galerijo Krpan (Čabranska ulica 2, Cerknica

Ostali dogodki