Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Pravljice pod krošnjami - Turlututu

sobota 2. 07. 2022

Pravljični večer ob Cerkniškem jezeru v okviru poletnega dogajanja za otroke PRAVLJICE POD KROŠNJAMI.

Deli

Pravljice pod krošnjami združujejo otroške predstave, ki se bodo odvijale v naravnem okolju v okolici Cerknice. Vse predstave so v produkciji Lutkovnega gledališča Ljubljana. Pripravili smo vam 5 pravljično obarvanih sobot v času šolskih počitnic. To soboto pripravljamo prav poseben pravljični večer z lutkovno miniaturo ob Cerkniškem jezeru. 

Dobimo se ob 17.30 na glavnem parkirišču na koncu vasi Dolenje Jezero, pri Centru za obiskovalce Cerkniško jezero. Od tam nas bo lojtrnik odpeljal na lokacijo, kjer se bomo v objemu gozda potopili v svet pravljic. 


Lutkovna miniaturka iz kovčka za najmlajše (2+) temelji na dogodivščinah Turlututuja, lika, ki ga že več let razvija priznani francoski ilustrator in avtor Hervé Tullet. Turlututu je živahen, dinamičen, navihan in prisrčen lik, ki iz slikanice prestopi na oder in se takoj izgubi. Na poti iskanja se gledalci znajdejo v domišljijskem svetu, kjer se začnejo dogajati čudežne gledališke stvari. Otroci postanejo aktivni akterji predstave, v kateri z režijskimi, interpretacijskimi in tehničnimi domislicami zaživi lutkovnost v vsej svoji razsežnosti.

“Turlututuja ni. Padel je iz knjige in se izgubil. Kako ga najti, ko pa je Turlututu lahko manjši od bolhe ali pa višji od cerkvenega zvonika? Kako ga iskati, če ob pravih čudežnih besedah v trenutku spremeni barvo, odleti v vesolje ali pa preprosto izgine? Kako? Lahko. Postanimo Turlututu! In ga ujemimo.”

Vstopnina: 7 

Osnovne informacije dogodka

Datum: 2. 7. 2022 - 2022-07-02 17:30:00 2022-07-02 19:00:00 Europe/Ljubljana Pravljice pod krošnjami - Turlututu Center za obiskovalce Cerkniško jezero (Dolenje Jezero 68) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 17:30 - 19:00

Lokacija : Center za obiskovalce Cerkniško jezero (Dolenje Jezero 68)

Ostali dogodki