Rezultati iskanja

Domov / Novice

Predstavitev pravil vedenj v Notranjskem parku

Notranjski park je skupaj s partnerjem Zavod Oron v poletnih mesecih v sklopu projekta LAS Notranjska – Notranjski park CGP s pomočjo mladih pripravil dva krajša videa o vedenju na zavarovanih območjih narave. K sodelovanju smo povabili učence Osnovne šole heroja Janeza Hribarja, Stari trg pri Ložu, natančneje iz medijskega krožka.

Z željo, da mladim čim bolj približamo pozitiven odnos do zavarovanih območij, graditi in utrditi lokalno identiteto ter skrbeti za trajnostni razvoj destinacije, smo se v ponedeljek, 28. novembra 2022, odpravili na Osnovno šolo heroja Janeza Hribarja v Starem trgu pri Ložu.

Skupaj z učenci od 1. do 5. razreda smo spoznavali znamenitosti Notranjskega parka, kraške pojave in kaj pravzaprav pomeni zavarovano območje. Učenci so skozi zabaven in poučen način spoznali pravila vedenja v zavarovanih območjih.

 Če si pravil obnašanja v Notranjskem parku še niste uspeli ogledati, si jih lahko na spodnjih povezavah:
https://www.youtube.com/watch?v=0A5bdEGL4_Y&t=1s
https://www.youtube.com/watch?v=n3Eq4MB0Fjk


Naložbo v pripravo videov o pravilih vedenja na zavarovanih območjih prek projekta LAS Notranjska "Notranjski park - CGP" sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.