Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Prisluhnimo: AnimotMUZIK

petek 5. 05. 2023

Prav posebna glasbena predstava, zvočna komunikacija med različnimi vrstami.

Deli

PRIJAVE SO ŽAL ŽE ZAPOLNJENE
Vabljeni, da si ogledate druga doživetja v mistični deželi Cerkniškega jezera.

Imate radi glasbo, naravo in živali? Vabljeni na prav poseben dogodek AnimotMUZIK, kjer bo združeno vse troje. Si predstavljate koncert za harfo, klarinet in... ptičje petje in žabje regljanje?

Vabljeni ob Cerkniško jezero na opazovalnico Kuharca, kjer bomo prisluhnili klarinetistu Davidu Rothenbergu, harfistu Eduardu Raonu, vokalistki Tei Vidmar in divjim prebivalcem okolice Cerkniškega jezera!

Koncept vsakoletnega cikla AnimotMUZIK, ki ga kurira Katarina Radaljac, temelji na neposredni medvrstni komunikaciji in glasbeni improvizaciji med človekom in drugimi nečloveškimi živalskimi vrstami. Nastopajoči bodo skupaj s prebivalci naravnega okolja, ustvarili ekološki dogodek, ki ga bo pospremilo uvodno predavanje v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero.

Trajanje izleta: od 18:00 do 20:00 (2 h)
Zbirno mesto: Dolenje Jezero, Center za obiskovalce Cerkniško jezero (N 45.77293, E 14.35738)
Nastopajoči: David Rothenberg, Eduardo Raon, Tea Vidmar in divji prebivalci Cerkniškega jezera
Potrebna oprema: pohodni čevlji (do lokacije predstave je c.c.a. 1 km hoje)
Primerno za: vse
Cena: 
- 5,00 € na osebo

Eduardo Raon je portugalski klasično izobražen harfist, skladatelj in oblikovalec zvoka, ki živi v Ljubljani. Ob mednarodnem udejstvovanju deluje tudi v Sloveniji. Ustvarja sodobno in improvizirano glasbo in se pri tem igra s kalajdoskopom etno, noise, pop, retro, rock, ambient in elektronske glasbe. Ustvarja glasbo za gledališke predstave in performanse, intenzivno je dejaven na področju filmske glasbe, napisal in izvedel je vrsto glasbenih spremljav filmov, predvsem v Slovenski kinoteki.

David Rothenberg je glasbenik, skladatelj in pisatelj. Kot ugledni profesor predava filozofijo in glasbo na Inštitutu za tehnologijo v Newarku v New Jerseyu. Ukvarja se s preučevanjem odnosa človeka do narave ter z zvoki nečloveških živali, ki jih obravnava kot glasbene. Je eden od glavnih ustvarjalcev na področju medvrstne glasbe, znan po svojih glasbenih improvizacijah z živalmi, zlasti pticami, insekti in kiti.

Tea Vidmar ustvarja na področju uličnega gledališča, glasbe in vokalnih performansov. Kot vokalistka je sodelovala z glasbenimi skupinami (Positive illusion, Skarabej, duo Aritmija, Širom …), kot solistka in v sodelovanjih z domačimi in tujimi glasbenicami in glasbeniki (Samo Kutin, Ana Kravanja, Andrej Fon, Nino Mureškič, Tena Novak Vincek, Ivan Marincel, Damir Prica Kafka, Roko Crnić idr.) pa nastopa tudi v polju sodobne improvizirane in eksperimentalne glasbe.

Katarina Radaljac je magister_rica muzikologije, ki svoje raziskovanje posveča glasbi nečloveških živali in interakcijam z njimi. Pri delu povezuje različna znanstvena in umetniška področja kot so zoomuzikologija, aplikativna etnomuzikologija, medvrstna umetnost, človeško-živalske študije, etika živali in druga. Svoje znanje je izpopolnjeval_a na Glasbeni univerzi v Nürnbergu, pri prof. Martinu Urllichu, enem od vodilnih zoomuzikologov v Evropi. Od leta 2013 je stalen_a honorarni_a sodelavec_ka 3. programa Radio Slovenija – programa Ars.

 POVEZAVE:

Informacije o dogodku: https://www.steklenik.si/eduardo-raon-david-rothenberg-in-tea-vidmar-animotmuzik-medvrstna-zvocna-dogodka-in-predavanji/

Medijski paketi: https://1drv.ms/u/s!Ar273fcfat9chegfoKp6Hasr4whRrQ?e=Khftfd

Galerija Steklenik: https://www.steklenik.si/

Produkcija: Cona, del razstavnega programa galerije Steklenik 2023. Partnerji projekta so Društvo za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije (DOPPS) in Kulturni dom Cerknica, Notranjski park.

Program galerije Steklenik podpirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 5. 5. 2023 - 2023-05-05 18:00:00 2023-05-05 20:00:00 Europe/Ljubljana Prisluhnimo: AnimotMUZIK Center za obiskovalce Cerkniško jezero (N 45.77293, E 14.35738) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 18:00 - 20:00

Lokacija : Center za obiskovalce Cerkniško jezero (N 45.77293, E 14.35738)

 

Ostali dogodki