Rezultati iskanja

Domov / Novice

Raziskovalne zimske počitnice v Notranjskem parku

Po krajšem premoru v parku spet začenjamo z izjemno priljubljeno, poučno in zabavno dogodivščino, imenovano raziskovalne počitnice za otroke. Prve letos so na sporedu že prihodnji teden, v času zimskih počitnic. Vsak dan bodo otroci pod vodstvom geografa Dejvida Tratnika, ki mu bo družbo delal biolog Jošt Stergaršek, spoznavali naravo ob Cerkniškem jezeru, opazovali in poslušali ptice, ugibali, čigava je katera stopinja v gozdnem blatu, se naučili, kako pomembno vlogo ima vsak delček v naravi, katere del so tudi oni sami. 

Otroci se učijo skozi zabavo, na svežem zraku, v čudovitem idiličnem okolju Notranjskega parka.

Učenje skozi zabavo na svežem zraku, v idiličnem okolju

KDAJ: od srede, 19.2. do petka 21.2.2020

KJE: CERKNICA

TRAJANJE: 9:00 - 12:00

PROGRAM:

1. DAN: SREDA, 19.2.2020: OPAZOVANJE PTIC CERKNIŠKEGA JEZERA. Ob 8.45 se dobimo na parkirišču v vasi Dolenje Jezero in krenemo proti Cerkniškemu jezeru, nato pa se ob njem podamo po sprehajalni poti Drvošec, do gozdne poti in do ene najlepših razglednih točk v Notranjskem parku. Dejvid in Jošt bosta imela s seboj spektiv, skozi katerega bodo otroci lahko čisto od blizu opazovali pernate prebivalce Cerkniškega jezera. Vmes se bodo posladkali z domačimi škundri (narejenimi iz neškropljenih jabolk iz okoliških dreves). Zaključek ob 12h na parkirišču v Dolenjem Jezeru.

2. DAN: ČETRTEK, 20.2.2020: GOZDNI PREBIVALCI IN DREVESNE VRSTE. Ob 8.45 se dobimo na parkirišču pri Centru starejših Cerknica. Otroci bodo s simpatičnima in poznavalskima Dejvidom in Joštom spoznavali stopinje različnih gozdnih prebivalcev, po deblu in listju pa se naučili imena dreves in izvedeli marsikaj zanimivega o njihovih lastnostnih. Vmes se bodo posladkali z domačimi škundri (narejenimi iz neškropljenih jabolk iz okoliških dreves). Zaključek ob 12h pri Centru starejših Cerknica.

3. DAN: PETEK, 21.2.2020: RAZISKOVANJE RAKOVEGA ŠKOCJANA. Ob 8.45 se dobimo pred hotelom Rakov Škocjan in se odpravimo proti Velikemu naravnemu mostu in ruševinam cerkve Svetega Kancijana ter po številnih prepredenih potkah tega čudovitega naravnega fenomena. Ob razlagah Dejvida in Jošta. Vmes se bodo posladkali z domačimi škundri (narejenimi iz neškropljenih jabolk iz okoliških dreves). Zaključek ob 12h pred hotelom Rakov Škocjan.

KAJ NAJ IMAJO OTROCI S SEBOJ: športna oblačila in obutev, primerna za gozdne poti, v primeru vlažnega vremena pa nepremočljive hlače; v nahrbtniku naj imajo pol litra tekočine in prigrizek. Nahrbtrnik naj bo kar se da lahek!

PRIMERNO ZA: otroke, starejše od 6 let, brez spremstva staršev oz. skrbnikov

CENA: 4 EUR/dan, za 3 dni: 10 EUR (v ceno sta vključena dva vodiča, njuno vodenje, materiali in nezgodno zavarovanje)

OBVEZNE PRIJAVE ZBIRAMO TUKAJ: dejvid.tratnik@notranjski-park.si, tel.: 031 819 926

RAZISKOVALNE POČITNICE BODO TUDI V PRIMERU DEŽJA. Če bo vreme neprimerno za zadrževanje zunaj, se ob 8.45 dobimo pred stavbo, v kateri je sedež Notranjskega parka, na naslovu TABOR 42, CERKNICA.

Raziskovalne počitnice pri nas so vedno zabavne