Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Raziskovanje jame Partizanski magacin

torek 14. 07. 2020

Od blizu spoznajte netopirje, kune, sove, polhe.

Deli

Slovenija je po biotski pestrosti jamskih organizmov na vrhu v svetovnem merilu. Tudi v jami Partizanski magacin pri vasi Bločice živijo prave jamske živali, prilagojene na razmere v podzemlju. Poleg njih v jamah občasno živijo ali jame obiskujejo tudi druge živali, kot so netopirji, kune, sove, polhi.  

Jama Partizanski magacin, Foto Primož Jakopin

Podali se bomo na pohod na katerem bomo spoznavali kraške pojave, s poudarkom na podzemnih jamah. Osrednja točka bo jama Partizanski magacin, v kateri bomo spoznavali jamske živali, ki so pomembne tudi z vidika lokalnih posebnosti na območju Notranjske. Izvedeli bomo zgodbo o izvoru imena jame ter raziskali njene kapniške posebnosti. Pokukali bomo tudi v Mrzlo jamo, jami - spodmola Martinovo in Turšičevo skednedco in se seznanili z načinom nastajanja jam, brezen, spodmolov, brezstropih jam in udornic.
 
Pohod je srednje zahteven, primeren za vse generacije. 

Potrebujete: ustrezno obutev in malico iz nahrbtnika, za obisk jame še kolesarsko, jamarsko ali delovno čelado, naglavno ali ročno svetilko ter dodatna oblačila za hojo po jami. Prispevek za interpretacijo dediščine: 5,00 EUR.
 
Za lažjo organizacijo pohoda je potrebna predhodna prijava na tel. št.: 040 739 449 (Polona) ali preko e-pošte: dolomitne.lutke@gmail.com do ponedeljka 13.7.2020 do 20.00 ure.


Pohod bo v vsakem vremenu. Udeležba je na lastno odgovornost.  

Osnovne informacije dogodka

Datum: 14. 7. 2020 - 2020-07-14 09:00:00 2020-07-14 14:00:00 Europe/Ljubljana Raziskovanje jame Partizanski magacin Pred cerkvijo sv. Vincencija na Bloški Polici, občina Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 09:00 - 14:00

Lokacija : Pred cerkvijo sv. Vincencija na Bloški Polici, občina Cerknica

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki