Rezultati iskanja

Domov / Novice

Ribolov v predmestju

Za pragovi Cerkniščice, na delu, ki teče skozi Cerknico, se skriva veliko rdečepikastih potočnic, ki jih je zelo težko opaziti, z napadom na ponujeno umetno muho pa ne odlašajo niti za trenutek. S posnetkom hroščka ali kakšne druge kopenske žuželke, ki nesrečno konča v vodi ob vrbovem grmu, je uspeh zagotovljen. Zelo uspešne so tudi vabe, ki posnemajo ribje mladice, ki jih postrvi lovijo kot za stavo.

Kot je za tako veliko oz. tako majhno rečico normalno, ribe niso velike, jih je pa zato toliko več. Bregovi so lepo zarasli z obrežnim grmovjem, ki senči potok in nudi zavetje, kjer se ribe lažje skrijejo pred pogledi ribičev in ribojedih ptičev. Cerkniščica je čudovit sredogorski potok, ki tudi v predmestju nudi lepo doživetje ribarjenja. Cerkniščica je idealna tudi za prve muharske korake, saj je ulov ribe ob normalnem vodostaju zagotovljen.

POZOR: potočno postrv se v Cerkniščici lovi izključno po načelu "ujemi in spusti," ribolov v tem revirju pa je dovoljen do konca novembra.

 Ribe so v Cerkniščici povsod … za in pred pragovi, v odmaknjenih delih stran od vasi in tudi v Cerknici.

 Če želite koga 'zastrupiti' z ribolovom, je Cerkniščica pravi naslov, saj normalen vodostaj zagotavlja številne prijeme.

Potočne postrvi v predmestju Cerknice pripadajo 'atlantskemu tipu', ki sicer ni avtohton, a so vseeno čudovite.

Cerkniščica skriva veliko majhnih rib, ki se obnašajo kot velike … že 20 cm potočna brez obotavljanja ugrizne posnetek ribje mladice.

 

Fotografije: Jošt Stergaršek