Rezultati iskanja

Domov / Novice

S šolarji bomo ustvarjali filmčke o obnašanju v zavarovani naravi

Notranjski park in Zavod Oron bosta v naslednjih mesecih v sklopu projekta  LAS Notranjska – Notranjski park CGP (Celostna grafična prenova) s pomočjo mladih pripravila dva krajša videa o vedenju na zavarovanih območjih narave. Filmčka bosta na praktičen način prikazala najpomembnejša pravila vedenja v neokrnjeni naravi, da bi našo naravo v dobri kondiciji lahko ohranili tudi za prihodnje generacije.

Zavod Oron bo poskrbel za  snemalni načrt, za pripravo in izvedbo pa bodo poskrbeli učenci medijskega krožka z OŠ Stari trg. V sklopu projekta se bo posodobila snemalna oprema, poskrbeli bodo tudi za glasbeno podlago videev. Grafične elemente za opremo videa pa bomo pridobili iz posodobljene celostne grafične podoba znamke Notranjski park (CGP). S takšnim sodelovanjem želimo skupaj z mladimi razvijati pozitiven odnos do zavarovanih območij in graditi lokalno identiteto ter skrbeti za trajnostni razvoj na območju Las Notranjska.

Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.