Rezultati iskanja

Domov / Novice

Še malo, pa bodo tu Okusi Notranjske

Le še malo časa nas loči do prav posebnega kulinaričnega praznika v našem parku – OKUSI NOTRANJSKE. Gre za projekt, kjer smo skupaj z lokalnimi gostinci, z urbanih območij Cerknica, Rakek, Nova vas – Fara ter Stari trg-Lož, oblikovali in pripravili okusne menuje. Ti temeljijo na lokalno pridelani hrani. Obiskovalci bodo lahko na pravo notranjsko »južno« prišli 20. in 21. avgusta med 12. in 16. uro.

Že v juniju smo skupaj z gostinci oblikovali predloge menujev, ki predstavljajo notranjske jedi. Vsak bo osnovan na lokalno pridelani hrani okoliških ponudnikov. V začetku julija pa smo skupaj z ostalimi partnerji v projektu – Tur servis d.o.o. in EKOKNAP d.o.o., - začeli z intenzivnejšo pripravo na promocijo tega prav posebnega dogodka. Notranjski park je že poskrbel za poenoteno vizualno podobo Okusi Notranjske, na podlagi katere smo izoblikovali letak, plakate, transparent in ikone. V avgustu pa bomo poskrbeli za oglaševanje v lokalnih časopisih, na lastnih kanalih in družbenih omrežjih.

Partner Tur servis je poskrbel za plakatiranje po urbanih območjih, tisk transparenta in distribucijo letakov. Letaki bodo razdeljeni po turistično informacijskih točkah v sosednjih občinah in do ostalih turističnih ponudnikov. Na spletni strani notranjska.com je ustvarjena tudi nova podstran, ki je namenjena izključno Okusom Notranjske. Partner EKOKNAP pa je v sklopu mobilne aplikacije Notranjska posodobil zavihek »Hrana«, ki je sedaj namenjen kulinarični ponudbi za Okuse Notranjske.

Okuse Notranjske bomo izvedli v okviru projekta LAS Notranjska – Notranjski park CGP. Naložbo sofinancirajo Republika Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.