Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Sprehod po čebelarski učni poti

sobota 25. 07. 2020

VODENI OGLED ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ODPOVEDAN!

Deli

VODENI OGLED ZARADI SLABE VREMENSKE NAPOVEDI ODPOVEDAN!

Čebelarska učna pot je speljana na otoku Goričica sredi skrivnostnega in spreminjajočega se Cerkniškega jezera. Opremljena s tablami s poučno vsebino nudi osnovna znanja o čebelji družini, življenju, hrani in boleznih čebel, čebeljih pridelkih, zgodovini čebelarstva, medovitih rastlinah ter kaj mora vedeti mlad čebelar. Čebel ne spoznavamo le z besedili in nalogami, ki jih dobimo na koncu učne poti, spoznamo in proučujemo jih v naravi pred čebelnjakom, na izletni deski pred žrelom panja ter v notranjosti na satovju v bivališču in zunaj njega.

Krožna pot je dolga 250 m in ima 13 vsebinskih točk. Potreben čas za ogled je približno 1,5 ure, na koncu pa boste lahko uživali tudi v degustaciji izdelkov iz medu. Do izhodišča učne poti vas bo popeljal lojtrnik s konjsko vprego.

Cena: 3 €, otroci v spremstvu staršev brezplačno; cena vključuje prevoz z lojtrnikom in degustacijo izdelkov iz medu.
Vodnik: Janez Dragolič

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 24. julija, prek obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 25. 7. 2020 - 2020-07-25 10:00:00 2020-07-25 12:30:00 Europe/Ljubljana Sprehod po čebelarski učni poti Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 12:30

Lokacija : Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Ostali dogodki