Rezultati iskanja

Domov / Novice

TEMATSKA POT DRVOŠEC UVRŠČENA MED TOP 3

Razveselila nas je novica, da se je naša urejena tematska učna pot Drvošec v veliki konkurenci uvrstila med tri najboljše slovenske tematske poti leta 2020!

Razgled z opazovalnice Klejni vrh, Učna pot Drvošec. Foto Eva Kobe

Stroga komisija Turistične zveze Slovenije, ki nas je pred 14 dnevi obiskala in s sokoljimi očmi pregledala našo pot Drvošec, se je odločila: Pot Drvošec - pot čudovitih razgledov, ki poteka ob Cerkniškem jezeru in vsebuje 3 opazovalnice za ptice ter vrsto info tabel in zanimivih skulptur, kandidira za prestižno nagrado "Moja dežela lepa in gostoljubna 2020".

Skulptura volk. Foto Janja Mihelčič

Večji del poti Drvošec poteka po pravljičnem gozdu. Foto Tine Šubic

Na končni vrstni red (ali smo prvi, drugi ali tretji) bomo morali počakati do sredine oktobra, ko bodo v Laškem potekali Dnevi slovenskega turizma (12. -14. oktober 2020) in bo slavnostna razglasitev rezultatov.

Učna pot Drvošec poteka od požiralnikov Rešeto in se konča dobrih 500 m pred mostom pred vasjo Otok. Pot večinoma poteka skozi gozd in je s svojo dolžino 3.7 km (v eno smer) primerna za vsakogar, ki le pazi na primerno obutev.  Samo pot skozi neokrnjeno naravo Cerkniškega jezera popestrijo številne informacijske ali didaktične točke (prehranjevalni splet, plezalo ris, silhueta medveda in volka). Najdragocenejši pa so razgledi z opazovalnic Kuharca, Klejni vrh in s kar 10-metrskega stolpa Otočec, ki ponujajo pogled na izjemne razsežnosti tega kraškega pojava. 

Pot je označena s piktogramom ptice bobnarice, ki ji lahko sledite na oznakah na stebričkih tekom celotne poti.

Po 3.7, km dolgi poti vas vodi simbol skrivnostne ptice bobnarice, ki jo v Sloveniji najdete samo na Cerkniškem jezeru. Foto Tine Šubic

Pogled na polno Cerkniško jezero z opazovalnice Klejni vrh. Foto Eva Kobe

Stebri, ki predstavljajo prehranjevalni splet. Foto Janja Mihelčič

Na poti Drvošec potekajo tudi nekatere naše organizirane aktivnosti. Zgornja fotografija je z enega od tematskih vikendov - Lov na skriti zaklad. Foto Janja Mihelčič

Interaktivna skultpura, ki predstavlja risa in je obenem tudi plezalo. Foto Eva Kobe