Rezultati iskanja

Domov / Novice

Tematske nedelje v 2016

Tudi letos se bodo od konca aprila do konca septembra odvijale tematske nedelje. Organizirane bodo aktivnosti, ki se bodo vsako nedeljo dogajale ob Cerkniškem jezeru in okolici. Za razliko od lanskih bodo letos aktivnosti še bolj izpopolnjene in pestrejše, zato ste vsi obiskovalci Cerkniškega jezera lepo vabljeni, da se nam pridružite. Otroci, starši, stari starši,… za vsakogar se bo našla aktivnost, ki ga bo navdušila.

Ob jezeru bo znova postavljen začasni Turistično informacijski center, ki bo ob siceršnji vlogi informiranja in prodaje spominkov služil kot izhodišče za nedeljske aktivnosti. Lojtrni voz, opremljen s policami, mizico in balo sena, na katero se bodo turisti lahko usedli, bo na parkirišču ob vasi Dolenje Jezero med vikendi predstavljal vstopno točko na Cerkniško jezero.

Med aprilom in septembrom bomo ob jezeru na prostem preživeli 23 vikendov in prav vsako od 23 nedelj napolnili s programom, namenjenim turistom, domačinom in drugim obiskovalcem. Program bomo oblikovali v sodelovanju z različnimi lokalnimi turističnimi ponudniki, vodniki, kmetijami itd. ter se osredotočili na zunanje aktivnosti v sožitju z naravo (vodeni pohodi, kolesarski izleti, vožnje s konjsko vprego, drevaki, kanuji, botanični in ornitološki izleti, tematske poti, preživetje v naravi, …).