Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

TEMATSKI VIKENDI 2020

27. maj, 2020

Ste za prijetno druženje v neokrnjeni naravi Notranjskega parka? Bi se želeli naučiti kaj novega o kraških čudesih, ali opazovali ptice? Morda bi vam bolj ustrezala pravljica o nastanku Cerkniškega jezera med veslanjem s kanujem? Ali pa kolesarjenje po Rakovem Škocjanu?

Deli

Tudi v letošnji poletni sezoni bomo v Notranjskem parku poskrbeli za pester nabor vodenih aktivnosti, ki bodo obiskovalcem na voljo vsako soboto in nedeljo.

Opazovali in poslušali bomo ptice, se naučili preživeti v naravi, raziskovali gozdove, veslali po jezeru, poslušali mite in legende, pohajkovali in kolesarili po Rakovem Škocjanu ter odkrivali živi svet okrog nas. Vsako soboto in nedeljo se bomo ob desetih dopoldne dobili ob jezeru in se odpravili na novo pustolovščino.

Vodenje bo za obiskovalce tudi letos brezplačno, saj je financirano iz evropskega projekta LIFE Stržen, so pa v ceni aktivnosti vštete dodatne storitve (izposoja rekvizitov, malica, praktično darilo). Celoten seznam aktivnosti, ki vas čakajo med poletnimi vikendi pa najdete v spodnjem koledarju aktivnosti.

Osnovne informacije dogodka

Lokacija : parkirišče na Dolenjem Jezeru (Cerknica)


Urnik tematskih vikendov 2020


Aktivnosti v parku


Čolnarjenje

Zaradi svoje spremenljive velikosti in oblike nam Cerkniško jezero ob vsakem obisku lahko ponudi drugačno veslaško izkušnjo.

Preberi več

Ogled muzeja Cerkniškega jezera

S pomočjo žive makete Cerkniškega jezera boste bolje razumeli ta čudež narave.

Preberi več

Ogled Križne jame

Raziščite in spoznajte podzemlje Notranjskega parka s čolnom.

Preberi več

Ostali dogodki