S chefom iz Vile Podvin z Michelinovo zvezdico.
Po letošnji, nekoliko posebni turistični sezoni, pripravljamo delavnico na temo najsodobnejših trendov v gostinstvu.
Program:
16.00 – 18.00 Trendi v gostinstvu in kulinariki za potrebe vzpostavitve 5* kulinaričnega produkta v destinaciji Zeleni kras, predava Ladi Klančar, Notranjski regijski park
- predstavitev predlogov, kako pogostiti gosta z dobro jedjo in pijačo na podeželju
-
- predstavitev piramide gastronomije Slovenije 2020 s poudarkom na značilnostih Notranjske
-
- kratka predstavitev osnov strežbe
-
- kako prilagoditi strežbo hrane in pijače v manjših enotah (turistične kmetije, gostilne, lokalih s pijačo…) na področju destinacije Zeleni kras; upoštevanje priporočil NIJZ-a za gostinstvo z namenom preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2 Covid 19.
-
- enostavne rešitve v strežbi, da obdržimo zadovoljnega gosta
Pogovor z udeleženci
18.00 – 20.00 Trendovska prenova lokalne kulinarične ponudbe, chef Uroš Štefelin, Restavracija Vila Podvin, prejemnik Michelinove zvezdice
- - sodobni pristopi k prezentaciji krožnika
-
- ekonomične rešitve za dekoracijo krožnikov
-
- vključevanje lokalnih pridelkov v ponudbo
-
- kreativno oblikovanje kulinarične ponudbe za različne oblike gostinske storitve
-
- prezentacija priprave jedi.
Prijave so obvezne - na e-naslov borut@rra-zk.si, do ponedeljka, 5. oktobra 2020 do 12. ure.
Ob prijavi obvezno navedite:
-
ime in priimek osebe, ki se bo delavnice udeležila,
-
kakšna je vaša ponudba (turistična kmetija, hotel, sobodajalec, BB, gostilna, restavracija ipd.),
-
kaj najpogosteje ponujate gostom in
-
kje nakupujete sestavine, živila!
Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 je udeležba omejena do največ 30 oseb. Izobraževalna delavnica bo izvedena ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov in priporočil ustreznih organov Republike Slovenije, ki veljajo za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Ker gre za dogodek z udeležbo 10-50 oseb je potrebno imeti poimenski seznam udeležencev, prav tako je v vseh zaprtih prostorih za vse udeležence obvezna uporaba mask in upoštevanje navodil NIJZ za preprečevanje širjenja virusa.
Prijazno vabljeni k prijavi!
Dogodek organizirata RDO Postojnska jama - Zeleni kras in Notranjski regijski park.
Osnovne informacije dogodka
Datum: 6. 10. 2020 - 2020-10-06 16:00:00 2020-10-06 20:00:00 Europe/Ljubljana Trendi v gostinstvu in kulinariki Smrekarjeva domačija, Grobišče 11, 6258 Prestranek Notranjski regijski park info@notranjski-park.si
Ura dogodka: 16:00 - 20:00
Lokacija : Smrekarjeva domačija, Grobišče 11, 6258 Prestranek