Rezultati iskanja

Domov / Novice

Uspešna čistilna akcija Notranjskega parka in Občine Cerknica

Zaposleni v Notranjskem parku in na Občini Cerknica smo združili energijo, dobro voljo in željo po ohranitvi čudovite narave našega parka in se lotili pobiranja odpadkov. Razdelili smo se v skupine in zajeli območje celotnega parka. 

 

Čistili smo na območju Cerkniškega jezera (območje požiralnikov Rešeto, Goričica, nasip čez jezero od parkirišča Dolenje Jezero do mostu pri Zadnjem kraju, vzdolž celotne gozdne poti Drvošec, na Pretržju do odcepa za jamo Skadulco, od letališča do Retja), makadamska pot Loško - Rakek, Rakov Škocjan,Gorenje Jezero - Grahovo, cajnarska dolina.

 

 

Po dobrih dveh urah zavihanih rokavov smo vse zbrane odpadke odvrgli v velik zabojnik, ki kaže, da smo nabrali za 1,5 m3 smeti! Zadovoljni smo, da je po naši akciji narava očiščena nesnage in spet v svoji neokrnjeni podobi. Obenem pa so nas med pobiranjem smeti žalostile podobe odvrženih odpadkov in dejstvo, da se še vedno najdejo ljudje, ki smeti preprosto pustijo na tleh. Upamo in želimo si, da bi bilo takšnih malomarnežev vse manj. Naloga vseh nas, ki živimo v tej posebni občini, z naravnimi biseri svetovnega pomena, je, poleg njihovega ohranjanja, tudi ozaveščanje o nesmetenju, skrbi in spoštovanju do narave ter o dejstvu, da je puščanje odpadkov v naravi obsojanja vredno dejanje. Tudi na to smo želeli opozoriti z našo včerajšnjo čistilno akcijo.

 
 

V fotogaleriji si poglejte še nekaj utrinkov naše akcije. Fotografije: Ljubo Vukelič in Boštjan Otoničar.