Rezultati iskanja

Domov / Novice

Voden potep po novo urejenih poteh ob Cerkniškem jezeru

Datum in ura dogodka: 2. 2. 2020 od 10:00 do 12:00

Zbirno mesto : Parkirišče ob Dolenjem Jezeru

Prijavi se na dogodek 2020-02-02 10:00:00 2020-02-02 12:00:00 Europe/Ljubljana Voden potep po novo urejenih poteh ob Cerkniškem jezeru Parkirišče ob Dolenjem Jezeru Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ob svetovnem dnevu mokrišč in 14. obletnici dneva, ko je Cerkniško jezero postalo del elite, vključene v Ramsarsko konvencijo, vas vabimo na kratek potep po prvem delu nove usmerjene sprehajalne poti Drvošec. V družbi našega biologa po srcu in poklicu, Jošta Stergarška, izveste, zakaj bi vas sploh moralo brigati, da je Cerkniško jezero mokrišče izjemnega pomena, kakšno zvezo ima to z vašim življenjem in srečo, ter kako nastaja nova, čudovita pot Drvošec, polna zanimivosti in presenečenj, predvsem pa čudovitih razgledov.

Posebej toplo vabimo domačine, da si pobliže ogledajo naše delo in se nam pridružijo na sprehodu ob presihajočem jezeru, na katerega so tako zelo ponosni.

V NEDELJO, 2.2. SE OB 10H DOBIMO NA PARKIRIŠČU NA KONCU VASI DOLENJE JEZERO IN SE ODPRAVIMO PO POTEH LEPOTE IN DOŽIVETIJ.

Potep, ki je seveda brezplačen, bo trajal približno eno uro in pol. Priporočamo razmočenemu gozdnemu terenu primerno obutev in oblačila, v nahrbtniku pa kakšno kapljico vode ali druge brezalkoholne pijače.