Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Voden sprehod ob Cerkniškem jezeru ob svetovnem dnevu mokrišč

sobota 5. 02. 2022

Spoznajte največje požiralnike v Rešetu, zgodovino in človekove načrte ter posege v Cerkniško jezero!

Deli

Vabljeni na voden ogled Cerkniškega jezera v spremstvu Tineta Scheina. Spoznali bomo največje požiralnike v Rešetu ter zgodovino in človekove načrte in posege za podrejanje jezera svojim željam skozi pretekla stoletja, seveda pa ne bo šlo brez kake besede o naravi in okolici jezera.

»Brez skromnosti lahko trdimo, da je Cerkniško jezero velik čudež narave, in lahko ga upravičeno uvrščamo med največje svetovne čudeže narave«, je pred več kot 300 leti zapisal Janez Vajkard Valvasor v svoji Slavi vojvodine Kranjske.

S tem zapisom je ponesel ime Cerkniškega jezera v širni svet.

Domačini so in smo s Cerkniškim jezerom živeli ves ta čas. S svojim delom smo ga oblikovali in ohranili takega kot je.

Presihajoče Cerkniško jezero in njegova okolica z Rakovim Škocjanom in Križno jamo je bilo v začetku leta 2006 vpisano med pomembna svetovna mokrišča v sklopu Ramsarske konvencije.

Mogoče je prišel čas, da jezeru povrnemo tisto, kar je včasih bilo njegovo, da mu damo nazaj, kar so mu ljudje skozi stoletja z zvijačo, lažjo in ukano odvzeli.

Namen ogleda bo spoznavanje največjih požiralnikov v Rešetu ter zgodovine in človekovih načrtov in posegov za podrejanje jezera svojim željam in načrtom skozi pretekla stoletja, pa še kakšna beseda o naravi in okolici jezera bo tudi padla v času vodenja.

Na voden ogled se prijavite prek obrazca na tej strani. Število udeležencev je omejeno na 20, zato pohitite!

Pozor: zaradi tehnične napake na strani, ki jo že odpravljajo, se preko obrazca trenutno ni mogoče prijaviti. Prijave zato spremljamo na: info@notranjski-park.si

MESTA SO ŽE ZAPOLNJENA! PRIJAVE NISO VEČ MOGOČE!

Pridite obuti v nedrseče pohodniške čevlje, topla večplastna oblačila, s seboj imejte pijačo in prigrizek.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 5. 2. 2022 - 2022-02-05 10:00:00 2022-02-05 12:00:00 Europe/Ljubljana Voden sprehod ob Cerkniškem jezeru ob svetovnem dnevu mokrišč Center za obiskovalce Cerkniško jezero (Dolenje Jezero 68) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 12:00

Lokacija : Center za obiskovalce Cerkniško jezero (Dolenje Jezero 68)

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki