Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Vodno življenje Cerkniškega jezera

sobota 6. 06. 2020

Odkrijte podvodni svet Cerkniškega jezera v spremstvu biologa.

Deli

[Prijave so žal že zapolnjene, število udeležencev je namreč omejeno na 20. Ogejte si še druge aktivnosti, ki jih za vas pripravljamo med vikendi, vabljeni pa tudi na obisk Križne jame (sob in nede ob 11:00 in 15:00) in Muzeja Cerkniškega jezera (sob ob 15:00)]

Ste se na sprehodu ob jezeru kdaj vprašali, od kod se vzamejo množice komarjev, ko sonce pozno spomladi začne segrevati Zemljo ali kje se skrivajo mladi kačji pastirji, preden odrasli s svojimi akrobcijami osvojijo zračni prostor nad in ob vodni gladini ali kaj redi množice rib, ki se skrivajo med obrežnim rastlinjem?

Na tokratnem izletu bomo z biologom Joštom Stergarškom 'pogledali' pod vodno gladino in odgovorili na ta in podobna vprašanja ter si pobliže ogledali bitja, ki navadno živijo človeškim očem skrito življenje v objemu jezera.

 Po kratki predstavitvi delovanja in pomena presihajočega Cerkniškega jezera na njegovi obali, se bomo sprehodili do Gorice, kjer so prvi ljudje živeli že v kameni dobi. Tu bomo pokukali v podvodni svet in spoznavali, kaj človeško in ostale vrste že od nekdaj vleče k bregovom tega svetovnega čuda.

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 5. junija, prek obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 6. 6. 2020 - 2020-06-06 10:00:00 2020-06-06 13:00:00 Europe/Ljubljana Vodno življenje Cerkniškega jezera Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 13:00

Lokacija : Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Prijavi se na dogodek

Aktivnosti v parku


Opazovanje ptic

Presenečeni boste, koliko različnih vrst ptic lahko opazite v mistični deželi Cerkniškega jezera.

Preberi več

Ogled muzeja Cerkniškega jezera

S pomočjo žive makete Cerkniškega jezera boste bolje razumeli ta čudež narave.

Preberi več

Ogled Križne jame

Raziščite in spoznajte podzemlje Notranjskega parka s čolnom.

Preberi več

 

Ostali dogodki