Rezultati iskanja

Domov / Novice

Vse teče kot vedno, čeprav delamo od doma

Z današnjim dnem (ponedeljek, 16.3.) je tudi Notranjski regijski park zaradi varnostnih ukrepov ob epidemiji virusa COVID - 19 zaprl vrata svojih prostorov na Taboru.

Stavba, v kateri je sedež Notranjskega parka

Vendar pa ekipi parka to ne predstavlja ovire, da ne bi delali kot vedno. Kot vsak ponedeljek smo se tudi danes zjutraj vsi skupaj zbrali na kolegiju - preko video konference. Predebatirali smo v minulem tednu opravljeno delo in se osredotočili na naloge, projekte in izzive, ki nas čakajo v prihodnje. In teh je ogromno. Delo bo potekalo nemoteno in - razen aktivnosti in dogodkov, ki so do nadaljnega odpovedani zaradi nevarnosti širjenja okužbe med ljudmi - noben naš projekt zaradi posebnih razmer v državi ne bo trpel.

Video sestanek ekipe Notranjskega parka

Kot običajno pa so, na terenu in na svežem zraku, delali naši tehnični delavci. Ob upoštevanju varne medosebne razdalje in postrenih higienskih ukrepih. Tudi v naslednjih dneh bodo čistili zaraščene površine Cerkniškega jezera, urejali njegovo okolico, utrjevali sprehajalne poti, "zimske navlake" očistili Rakov Škocjan in poskrbeli, da bo park ostal tako čudovit in - na za to urejenih površinah - dostopen vsem obiskovalcem.

Tehnični delavci nemoteno nadaljujejo z deli

Takole so videti očiščene površine ob Cerkniškem jezeru

Naši zunanji izvajalci nemoteno nadaljujejo s postavljanjem nove infrastrukture ob sprehajalnih poteh. V teh dneh ob urejenih kolesarskih poteh postavljajo količke, ki bodo služili kot kažipoti in informativne table, na prvi razgledni točki na sprehajalni poti Drvošec sestavljajo ornitološko opazovalnico Kuharca, na lesene stebre in skulpture na tej poti pa nameščajo kovinske table z napisi.

Načrt za ornitološko opazovalnico Kuharca

Sestavljanje ornitološke opazovalnice

Medvedja šapa na točki medved

Točka, posvečena volku

Risa je zelo težko ugledati, saj se človeka boji in hitro zbeži, ko ga zagleda

Sova kozača, ena od tipičnih živali Notranjskega parka

Ostanite zdravi!!!