Rezultati iskanja

Domov / Novice

Z lokalnimi gostinci in ponudniki prenočišč po Drvošcu

Z gostinci in ponudniki prenočitev na območju Notranjskega parka smo se na lepo ponedeljkovo popoldne odpravili po poti Drvošec in odkrivali, kaj nam ponuja. Kot vedno so navduševali razgledi z opazovalnic in razglednega stolpa, didaktične točke in vožnja z lojtrnikom, s Frenkom Levarjem kot kočijažem, ki nam je prihranil nekaj energije. Pot v eno smer je namreč dolga 4 kilometre. Obenem so si na lojtrniku lahko "privezali dušo" z znamenito ocvirkovko Frenkove žene Jolande (Kmetija odprtih vrat Levar).

Dvajset udeležencev je po poti, ki je izjemno priljubljena točka obiskovalcev parka, vodil Dejvid Tratnik, vodja naše vodniške službe Notranjskega parka, in nam razkril nekaj zanimivosti in dejstev o Cerkniškem jezeru in Notranjskem parku nasploh. Znanje o območju, ki ga vse pogosteje obiskujejo ljubitelji pristne narave z vseh koncev sveta, bodo turistični ponudniki lahko s pridom uporabljali pri pogovoru s svojimi gosti.

Namen srečanja je bil, ponudnikom gostinskih in prenočitvenih storitev, podrobno predstaviti naše okolje in jim ponuditi živo izkušnjo aktivnosti, ki jih Notranjski park ponuja obiskovalcem. Obenem so si udeleženci lahko izmenjali materiale, izkušnje in informacije o delu v turizmu. Le s tesnim sodelovanjem in skupni promociji lahko vsi skupaj gostom nudimo prave nasvete, kam se odpraviti in kaj početi, da bo njihova izkušnja z obiskom Notranjskega parka zares nepozabna.