Rezultati iskanja

Domov / Novice

Znani bosanski raziskovalec Semir Osmanagić v Notranjskem parku

"Cerkniško jezero je izjemna lokacija za sproščanje, za zdravilne vplive na telo, za prekrvavitev organizma, za umirjanje, meditiranje, za 'polnjenje baterij' s pozitivno energijo, za sproščanje občutkov sreče. Vsakomur bi priporočil, da se tu čim pogosteje sprehaja po več ur."

Notranjski regijski park je obiskal bosanski raziskovalec dr. Semir Osmanagić, znan predvsem kot vodja psevdo - arheoloških izkopavanj domnevne piramide Sonca v Visokem v BiH ter kot predavatelj o zdravilni energiji, ki naj bi jo piramide imele na človeka.

Semir Osmanagić je navdušen nad Cerkniškim jezerom

Predstavnika Notranjskega parka - Tine Schein in Tomaž Jančar - sta gostu predstavila pestro zgodovino tega območja, neverjetne lastnosti presihajočega jezera, redke in posebne rastline ter živali, ki živijo ali se občasno zadržujejo na območju Notranjskega parka. Osmanagić je bil nad lepoto in izjemnostjo tega območja popolnoma očaran.

Tine Schein pripoveduje o zgodovini območja Notranjskega parka

Potem je iz nahrbtnika potegnil vrsto merilnih instrumentov in se lotil dela. Natančno je izmeril različne vrednosti na območju Notranjskega parka. Najprej ob požiralnikih Rešeto.

Osmanagić si zapisuje rezultate meritev

Merilni instrumenti na Rešetu

Izmeril je količino negativnih in pozitivnih ionov. Negativni ioni dobro vplivajo na človekovo zdravje. Kot je povedal, je v naših domovih in pisarnah koncentracija teh ionov navadno zelo nizka, med 50 in 100 na kubični centimeter, v mestih okrog 200, v vaseh 500, v borovih gozdovih je ta koncentracija ponavadi med 1000 in 1500 negativnih ionov na kubični centimeter. Pri Rešetu jih je nameril 5000. Kot je poudaril Osmanagić, je pomembna tudi količina pozitivnih ionov - če je teh več ali podobna količina kot je negativnih, se med seboj izničijo. Pri Rešetu je pozitivnih ionov nameril 4.500 na kubični centimeter. "Torej je v zraku presežek negativnih ionov, kar pomeni, da je to idealna lokacija za sprehajanje, saj negativni ioni čistijo ozračje, čistijo prašne delce v njem, obenem pa uničujejo bakterije, viruse, glivice in druge mikrobe in povečujejo absorbcijo kisika v kri v človekovem telesu," je povedal Osmanagić.

Rezultati meritev na Rešetu

Fotografiranje energetskih polj s posebnim fotoaparatom

Izmeril je še moč nuklearnega sevanja v zemlji, pa elektromagnetno sevanje, frekvence ultrazvoka in infrazvoka. Nazadnje je s posebnim fotoaparatom, ki posname energetska polja, fotografiral območje ob Rešetu. "Barve nam dajo informacije o ugodnosti lokacije in o njeni energiji. Svetlejše barve pomenijo dobro energijo, temne barve pa, da prostor energetsko ni dober," je pojasnil naš gost in dodal: "Tukaj pri Rešetu je prostor izjemno dober, z lahkimi, dobrimi, svetlimi energijami. To je izjemna lokacija za sproščanje."

Požiralniki Rešeto, trenutno pod vodo, v Cerkniškem jezeru

 Osmanagić je zaključil: "Cerkniško jezero je izjemna lokacija za sproščanje, za zdravilne vplive na telo, za prekrvavitev organizma, za umirjanje, meditiranje, za "polnjenje baterij" s pozitivno energijo, za sproščanje občutkov sreče. Vsakomur bi priporočil, da se tu čim pogosteje sprehaja po več ur."

Izjemno pozitivni vplivi Cerkniškega jezera na človekovo zdravje in počutje

Do zelo podobnih ugotovitev je Osmanagić prišel v Rakovem Škocjanu, kjer je enake meritve izvedel v tako imenovanem "Kunaverjevem krogu", ki naj bi predstavljali energetsko izjemno pozitivno točko. To ljudsko prepričanje je s svojimi meritvami potrdil.

Kunaverjev krog

Meritve je opravil tudi na osamelcu Gorica ob Cerkniškem jezeru, na gozdni vzpetini, kjer so arheologi že pred desetletji odkrili ostanke paleolitske naselbine.

Osamelec Gorica, Cerkniško jezero

In ugotovitve? "Tu kar vre od energije, kar je tudi dokaz, da se je tu nekaj dogajalo. Negativnih ionov je veliko, 2500 na kubični centimeter, kar pomeni, da je vpliv na počutje človeka tu dober. Kar je tu najbolj zanimivo pa sta ultra- in infrazvok. Medtem ko so bile vrednosti teh zvokov, človeškemu ušesu neslišnih, ob Cerkniškem jezeru pri Rešetu okrog ničle, so tu precej visoke: ultrazvok 10 – 28 KHz in infrazvok 40 Hz. To je izjemno aktivno področje, ni za sproščanje in umirjanje, ampak za prijetne aktivnosti. Prepričan sem, da so starodavni naseljenci tega območja imeli tu praznovanja, opravljali obrede, se zbirali in zabavali." je povedal Semir Osmanagić.

Osmanagić med izvajanjem meritev na Gorici

Osmanagić takšne meritve opravlja po vsem svetu, najbolj pa ga navdušujejo piramide, sploh odkar so ga leta 2005 povabili na lokacijo hriba Visočica blizu kraja Visoko v Bosni in Hercegovini. Za ta hrib Osmanagić že vse od tedaj ugotavlja, da ima piramidalno obliko in, ob nenehnih izkopavanjih, poskuša dokazati, da gre za piramido, ki jo je zgradil človek. Ker je po izobrazbi doktor družboslovnih znanosti in nima formalne arheološke izobrazbe, je deležen kritik s strani številnih uveljavljenih arheologov in geologov, ki trdijo, da njegove raziskave nimajo znanstveno utemeljenih osnov. Tudi tehnične raziskave arheologov z univerze v Tuzli so pokazale, da ne gre za piramido in da ima hrib povsem običajno sestavo, enako večini hribov tistega območja (peščenjak, glina in konglomerat). Po drugi strani ima Osmanagić po vsem svetu na stotine podpornikov, njegova predavanja o zdravilni energiji piramid so izjemno obiskana.

Osmanagićeve ocene energetiskih situacij na območju Notranjskega parka si lahko v celoti poslušate na teh dveh povezavah (v bosanskem jeziku):

https://youtu.be/FajtTtm6HvQ

https://www.youtube.com/watch?v=CQIZzvUCDYM