Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Zverinice Drvošca

sobota 11. 07. 2020

Kaj skriva učna pot, ki pelje ob robu Cerkniškega jezera?

Deli
Obveščamo vas, da smo na enoti za turizem Notranjskega regijskega parka, skladno z zadnjimi priporočili NIJZ o preprečevanju širjenja okužbe s SARS-CoV-2, danes sprejeli sklep o začasni prekinitvi izvajanja vodenih ogledov v okviru projekta Tematski vikendi 2020, na območju NRP.

 

Sprehodili se bomo po povsem novi učni poti ob Cerkniškem jezeru. V spremstvu biologa Jošta Stergarška bomo odkrivali živali, ki nas spremljajo – tako tiste, ki so predstavljene na posameznih točkah, kot tudi čisto prave žive, ki jih bomo opazili med pohodom. Ustavljali se bomo na opazovalnicah in z daljnogledi opazovali pestro življenje na in ob jezeru.

Ob koncu učne poti nas bo čakalo okrepčilo - domači prigrizki iz Notranjske okuševalnice.

Ne pozabite na primerna oblačila in predvsem obutev. Če imate daljnogled, ga vzemite s seboj, da boste lahko opazovali tudi oddaljene kotičke Cerkniškega jezera

Cena: 5,00 €, vključuje malico

Za lažjo organizacijo zbiramo predhodne prijave do petka, 10. julija, prek prijavnega obrazca na tej strani. Več informacij na tic@notranjski-park.si ali 01 709 36 36 (TIC Cerknica). Aktivnosti se bo mogoče udeležiti tudi brez predhodne prijave, a v primeru zapolnitve prostih mest bodo imeli prednost prijavljeni.

Vodenje aktivnosti je financirano s strani projekta LIFE Stržen.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 11. 7. 2020 - 2020-07-11 10:00:00 2020-07-11 14:00:00 Europe/Ljubljana Zverinice Drvošca Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica) Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 10:00 - 14:00

Lokacija : Mobilni TIC (lojtrnik) pri parkirišču ob Cerkniškem jezeru (Dolenje Jezero, Cerknica)

Ostali dogodki