Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

ZVOČNA DELAVNICA - Zvočni mikroskop

sobota 22. 05. 2021

Pridružite se nam na brezplačnih zvočnih delavnicah, kjer boste lahko raziskovali zvok ob jezeru!

Deli

Delavnica bo potekala pod mentorstvom glasbenika Andreja Fona in medijskega umetnika, glasbenika in oblikovalca elektronskih iinstrumentov Staša Vrenka. Delavnica je primerna za starejše od 7 let, na njej pa bomo prisluhnili zvoku, neslišnemu za človeška ušesa. Namen je zbuditi zanimanje za zvočnost nam praviloma neslišnega sveta. Slišati in ustvarjati zvok vsakdanjih predmetov in hkrati sestaviti mehansko napravo za poslušanje komaj zaznavnih, tihih zvokov, zvočni mikroskop.

Na delavnici bodo udeleženci uvodoma osvojili osnovne fizikalne zakonitosti prenosa zvoka, kar bodo tudi praktično preverili. Mentorja bosta predstavila možnost izdelave mehanskega in digitalnega orodja, s katerim je mogoče prisluhiti tihim ali sicer neslišinim zvokom. Otroci bodo sestavili mehansko napravo za okrepitev neslišnega zvoka.

Prijava na delavnico je obvezna, število mest je omejeno! Prijavite se na e-naslovu info@kd-cerknica.si. Obvezen je pripis imena in priimka otroka, prijava pa je potrjena šele ob pisni potrditvi s strani Kulturnega doma Cerknica.

Brezplačno izvedbo delavnic omogoča projekt KONS: Platforma za sodobno raziskovalno umetnost , ki je bil izbran na javnem razpisu za izbor operacij Mreža centrov raziskovalnih umetnosti in kulture. Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Delavnici bomo izvedli v sodelovanju z zavodom Cona.

Osnovne informacije dogodka

Datum: 22. 5. 2021 - 2021-05-22 18:00:00 2021-05-22 20:00:00 Europe/Ljubljana ZVOČNA DELAVNICA - Zvočni mikroskop Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 18:00 - 20:00

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki