Rezultati iskanja
Puščica v desno Puščica v levo
Čolnarjenje

Domov / Aktivnosti

Čolnarjenje

Cerkniško jezero je zaradi svoje spremenljive velikosti in oblike pravi raj za raziskovanje s čolnom. Vsakič bo mogoče odkriti kaj novega. Veslanje po strugi, obdani z jezersko »trš'co« v času, ko je jezero na pol napolnjeno, predstavlja užitek vsakemu navdušencu nad čolnarjenjem.

Tradicionalni čoln Cerkniškega jezera je drevak, brez katerega si v preteklosti življenja ob jezeru ni bilo mogoče predstavljati. Z njimi so med drugim prevažali tovor in celo živino. Dokler niso v začetku 20. stoletja zgradili ceste do Otoka, so bili vaščani povsem odvisni od teh veličastnih čolnov.

Če nimate svojega čolna, si ga lahko izposodite ali pa se udeležite vodenega izleta po jezeru. Kanu si je tudi brez predhodne najave mogoče izposoditi ob Cerkniškem jezeru vsak vikend, če sta le vreme in vodostaj primerna za veslanje. Za organiziran izlet z vodnikom pa se morate najprej prijaviti.

Kontakt za izposojo čolnov:

TUR SERVIS, d.o.o.

Cesta 4. maja 50
SI-1380 Cerknica

T: 01 7050 56001 7050 562
E: info@tur-servis.si

Cenik izposoje kanujev
1 ura 10,00 €
2 uri 14,00 €
3 ure 18,00 €
5 ur 22,00 €
cel dan 30,00 €

Izposoja vključuje: najem kanuja, uporaba rešilnih jopičev, vesel, vodotesne vreče in ddv.

Ker na Cerkniškem jezeru bivajo mnoge ogrožene vrste živali, je veslanje tu omejeno. Preden se s čolnom odpravite na območje jezera, si oglejte plovbni režim in se prepričajte o vodostaju (Dolenje JezeroGorenje Jezero).

Veslanje po Cerkniškem jezeru

Oglejte si tudi

Ribolov

Kolesarski izleti

Drsanje