Rezultati iskanja

Domov / Obiskovanje / Aktivnosti / Kolesarski izleti

Kačji pastir

Kolesarska pot Kačji pastir

Krajša krožna pot vas bo popeljala mimo ostankov gradu Karlovec nad Cerkniškim jezerom. 

Izhodišče

Dolenje Jezero

Dolžina

11 km

Vzponi

102 m

Spusti

102 m

Trajanje

1 h

Podlaga

Makadam

Težavnost

Lahka

Zemljevid poti

Višinski profil poti

Izhodišče je na parkirišču ob koncu vasi Dolenje Jezero, od koder se odpravite naprej po makadamski poti. Po približno kilometru in pol na križišču zavijete desno, kjer se pot za krajši čas vzpne. Ob koncu približno 500 metrskega vzpona zavijete desno proti Dolenji vasi. Med kolesarjenjem ob vznožju Javornikov se vam nekajkrat ponudi veličasten razgled na Cerkniško jezero in Slivnico. Kolesarite nad jamo Skadulco, nato mimo mesta, kjer je nekdaj stal grad Karlovec, s katerim je povezana legenda o nastanku Cerkniškega jezera, ter nad Jamskim zalivom s požiralnimi jamami, kot sta Velika in Mala Karlovica. Po šestih kilometrih prispete v Dolenjo vas, kjer za gasilskim domom zavijete desno čez mostiček in se po dveh kilometrih vrnete na izhodišče v Dolenje Jezero. Pot  je 11 kilometrov dolga, makadamska in večinoma položna s po enim krajšim vzponom in spustom.

Za dodatno popestritev kolesarskega izleta s seboj vzamite Let kačjega pastirja - prav posebno interaktivno kolesarsko doživetje. Nakup je možen v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.

Pot je označena s piktogrami kačjega pastirja, ki jim lahko sledite na oznakah na stebričkih tekom celotne poti.

Prenesi aplikacijo

Za pomoč pri navigaciji na terenu si lahko prenesete brezplačno mobilno aplikacijo Notranjska.

  • App store
  • Google play