Rezultati iskanja

Domov / Obiskovanje / Aktivnosti / Kolesarski izleti

Medved

Kolesarska pot Medved

Odpravite se na kolesarjenje, ki vam ponuja celovito doživetje Notranjskega parka.

Izhodišče

Dolenje Jezero

Dolžina

81 km

Vzponi

1360 m

Spusti

1360 m

Trajanje

8 h

Podlaga

1/4 asfalt, 3/4 makadam

Težavnost

Težka

Zemljevid poti

Višinski profil poti

Pot vključuje praktično vse ostale – začne se ob jezeru, nadaljuje proti Slivnici, se priključi meniševski kolesarski poti ter se vrne skozi Rakov Škocjan. Če izlet začnete na parkirišču ob Dolenjem Jezeru, se odpravite proti jugu, skozi vas Otok in nato ob vzhodnem robu jezera proti Grahovem in Slivnici. S Slivnice se spustite proti Cerknici, a preden pridete do mesta, zavijete na desno proti Brezjem in Begunjam. V Begunjah se priključite meniševski kolesarski poti, jo v celoti prekolesarite, nato pa na jugu Begunj zavijete desno na makadamsko cesto med Begunjami in Rakekom. Skozi Rakek nadaljujete do Unca, tam zavijete proti Postojni in skrenete proti Rakovemu Škocjanu. Greste skozi Škocjan, mimo Malega naravnega mostu, nato zavijete desno in se mimo razgledne točke vrnete v Dolenjo vas, od tu pa do Dolenjega Jezera.

Pot je dolga in naporna, zato priporočamo, da planirate postanek v kateri od turističnih kmetij ali restavracij ob poti, kjer se boste okrepčali in nabrali moči za nadaljevanje.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.

Prenesi aplikacijo

Za pomoč pri navigaciji na terenu si lahko prenesete brezplačno mobilno aplikacijo Notranjska.

  • App store
  • Google play