Rezultati iskanja

Domov / Obiskovanje / Aktivnosti / Kolesarski izleti

Po Rakovem Škocjanu

Kolesarska pot Po Rakovem Škocjanu

S kolesom čez Veliki naravni most!

Izhodišče

Rakov Škocjan

Dolžina

5 km

Vzponi

74 m

Spusti

74 m

Trajanje

1 h

Podlaga

makadam

Težavnost

Lahka

Zemljevid poti

Višinski profil poti

Kolesarjenje po Rakovem Škocjanu še posebej prija v vročem poletnem času, saj gozdnata udornica s potokom Rak ponuja prijetno hladno okolje. Če si za izhodišče izberete parkirišče pri Malem naravnem mostu ali pri Hotelu Rakov Škocjan, je krožna razgibana makadamska pot po dolini dolga le 5 km, naravne znamenitosti pa vas vabijo, da stopite s kolesa, si spočijete in jih podrobneje spoznate.

Seveda pa si izhodišče lahko izberete tudi kje drugje. Če pot začnemo v Dolenjem Jezeru, bo skupna dolžina poti dolga 19 km. Odpravimo se proti Dolenji vasi, tam na levo do razgledne točke na Cerkniško jezero in desno proti Rakovemu Škocjanu. Na krožni poti skozi dolino se lahko ustavimo pri Malem in Velikem naravnem mostu ter cerkvici svetega Kancijana. Na izhodišče v Dolenje Jezero se vrnemo skozi Zelše, Podskrajnik in Dolenjo vas. Seveda pa si lahko za izhodišče izberete tudi Podskrajnik, Zelše ali pa kar sam Rakov Škocjan. Tako boste pot precej skrajšali, hkrati pa boste imeli več časa, da si ogledate vse lepote, ki jih dolina ponuja.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.

Prenesi aplikacijo

Za pomoč pri navigaciji na terenu si lahko prenesete brezplačno mobilno aplikacijo Notranjska.

  • App store
  • Google play