Rezultati iskanja

Domov / Obiskovanje / Aktivnosti / Kolesarski izleti

Ščuka

Kolesarska pot Ščuka

Krožna pot od Dolenjega Jezera skozi Dolenjo vas in ob vznožju Javornikov skozi Otok nazaj na izhodišče

Izhodišče

Dolenje Jezero

Dolžina

18 km

Vzponi

213 m

Spusti

213 m

Trajanje

2 h

Podlaga

Makadam

Težavnost

Lahka

Zemljevid poti

Višinski profil poti

Srednje dolga krožna pot sprva vodi skozi Dolenjo vas in ob vznožju Javornikov nad Cerkniškim jezerom, nato pa skozi vas Otok in ob obali jezera nazaj na izhodišče.

Izhodišče je na parkirišču ob koncu vasi Dolenje Jezero, od koder se odpravite nazaj v vas in zavijete na makadamsko pot čez polje proti Dolenji vasi. Po dveh kilometrih v vasi zapeljete čez most in zavijete levo, na vrhu vzpona pa se lahko ustavite na razgledni točki Cvinger, od koder se vam odpre prelep razgled na največje presihajoče jezero pri nas.

Sledi vožnja ob vznožju Javornikov po makadamski cesti skozi gozd, nad jamskim zalivom in jamo Skadulco. Po približno 10 km na križišču zavijete levo proti vasi Otok, edini slovenski vasi, ki leži na otoku. Zadnji del poti do izhodišča poteka po nasipu ob obali Cerkniškega jezera, kjer imate več priložnosti za postanek - tudi na dveh opazovalnicah in stolpu, ki stojijo nad cesto in so del učne poti Drvošec.

Za dodatno popestritev kolesarskega izleta s seboj vzamite Glej, ščuka! - prav posebno interaktivno kolesarsko doživetje. Nakup je možen v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.

Pot je označena s piktogrami ščuke, ki jim lahko sledite na oznakah na stebričkih tekom celotne poti.

Prenesi aplikacijo

Za pomoč pri navigaciji na terenu si lahko prenesete brezplačno mobilno aplikacijo Notranjska.

  • App store
  • Google play