Rezultati iskanja

Domov / Obiskovanje / Aktivnosti / Kolesarski izleti

Žaba

Kolesarska pot Žaba
Kolesarska pot Žaba

Najkrajša in najlažja krožna kolesarska pot ob Cerkniškem jezeru, primerna za vsakogar. 

Izhodišče

Dolenje Jezero

Dolžina

12 km

Vzponi

121 m

Spusti

121 m

Trajanje

1 ura

Podlaga

Makadam

Težavnost

Lahka

Zemljevid poti

Višinski profil poti

Izhodišče je na parkirišču ob koncu vasi Dolenje Jezero, od koder se odpravite naprej po makadamski poti ob jezeru. Po približno kilometru in pol na križišču zavijete levo proti vasi Otok. Med potjo imate več priložnosti za postanek in občudovanje Cerkniškega jezera, ki vam bo ob vsakem obisku ponudilo drugačen razgled. Ta del poti vodi tudi ob vznožju učne poti Drvošec, tako da se lahko ustavite ob eni od dveh opazovalnic ali na stolpu Otočec. Zatem kolesarite skozi Otok, edino slovensko vas, ki leži na otoku, nato pa na križišču kakih 500 m za vasjo zavijete desno. Po približno štirih kilometrih kolesarjenja ob vznožju zavijete desno ter se po krajšem spustu vrnete nazaj na izhodišče.

Za dodatno popestritev kolesarskega izleta s seboj vzamite Žabavno pustolovščino - prav posebno interaktivno kolesarsko doživetje. Nakup je možen v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero.

Zemljevid vseh kolesarskih poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prekolesarite naš prav poseben košček sveta.

Pot je označena s piktogrami žabe, ki jim lahko sledite na oznakah na stebričkih tekom celotne poti.

Prenesi aplikacijo

Za pomoč pri navigaciji na terenu si lahko prenesete brezplačno mobilno aplikacijo Notranjska.

  • App store
  • Google play