Rezultati iskanja
Puščica v desno Puščica v levo
Pohodništvo

Domov / Aktivnosti

Pohodništvo

foto: Anja Turšič

Planinski vrhovi s čudovitimi razgledi, sprehodi ob jezeru in potočkih ali pa izobraževalne učne poti. Notranjski park s svojimi znamenitostmi in razgibano geološko zgradbo ponuja obilo različnih možnosti za pohode vseh vrst.

Lahko se podate na enega izmed planinskih vrhov – Slivnica, Veliki Javornik, Špičasto Stražišče in Križna Gora. Najbolj zagrizeni se podajo kar na Notranjsko transverzalo in osvojijo vse štiri naenkrat.

Tisti, ki so jim bolj pri srcu krajši sprehodi po idilični naravi, se bodo bolj zabavali na kateri od naravoslovnih učnih poti. Najkrajša je Čebelarska učna pot, na kateri si boste ogledali različne panje, ob prisotnosti vodnika pa lahko tudi uživali v degustaciji izdelkov iz medu. Najslavnejša je tista skozi Rakov Škocjan, na kateri si boste ogledali vse najpomembnejše naravne in kulturne zanimivosti te slikovite udorne doline, čudovit primer povezanosti naravne in kulturne dediščine pa je naravoslovna učna pot Menišija ob vasi Dobec.

Seveda nismo pozabili na daljše pohode – z Rakeka do Rakovega Škocjana vodi Kunaverjeva pot, ob Cerkniškem jezeru pa pot od Šteberka do Karlovca, speljana po poti legende o nastanku Cerkniškega jezera. Jezero ponuja mnogo možnosti tudi v poletnem času - ko presahne, se namreč odpre slikovit prostor za sprehode po suhem jezerskem dnu.

Pohodne poti
Oglejte si tudi

Kolesarski izleti

Cerkniško jezero

Rakov Škocjan