Rezultati iskanja

Domov / Obiskovanje / Aktivnosti / Pohodništvo

Učna pot Rakov Škocjan

Učna pot Rakov Škocjan

Obisk te slikovite kraške doline, nastale iz kraške jame z udiranjem in rušenjem stropa, nikogar ne pusti ravnodušnega!

Izhodišče

Rakov Škocjan

Dolžina

6 km

Vzponi

188 m

Spusti

188 m

Trajanje

3 h

Težavnost

Lahka

Zemljevid poti

Višinski profil poti

Oddih v senci stoletnih hrastov, uživanje v razgledu na čudovit Veliki naravni most, potovanje v preteklost ob ruševinah cerkve svetega Kancijana, vdihavanje svežega jamskega zraka pod vitkim lokom Malega naravnega mostu ali sprehod po mehki in urejeni poti ob visokoraslih jelkah... Vse to nudi učna pot po Rakovem Škocjanu.

Na učni poti s pomočjo informativnih tabel izvemo vse o Rakovem Škocjanu – v prvi vrsti o Velikem in Malem naravnem mostu, ki sta pravzaprav ostanka jamskega stropa. Rakov Škocjan je namreč nastal, ko se je zrušil strop kraške jame in tako je nastala slikovita udornica. Pot je lahko krožna, vendar pa so informativne table le v eni smeri (mimo hotela). Nazaj se lahko vrnete po isti poti, lahko pa po drugi strani Velikega naravnega mostu (po neoznačeni pešpoti) ali pa kar po eni od dveh makadamskih cest, ki vodita nazaj na izhodišče.

Na Google maps je označeno parkirišče v bližini Malega naravnega mostu ("parking Rakov Škocjan"). Druga možnost (v primeru, da je parkirišče zasedeno) pa je, da parkirate pri Hotelu Rakov Škocjan in se na pot odpravite od tam.

Zemljevid vseh pohodniških poti v mistični deželi Cerkniškega jezera lahko kupite v Centru za obiskovalce Cerkniško jezero po ugodni ceni 2,00 €. Prehodite naš prav poseben košček sveta.