Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Dnevi pohodništva: Pohod na Slivnico in obisk začaranega gozda Coprnice Uršule

sobota 17. 09. 2022

Vzpnite se na coprniško goro. Presenečeni boste nad izjemnimi razgledi na Cerkniško jezero.

Deli

Pohod je zaradi slabe vremenske napovedi odpovedan. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite v nedeljo, 18. septembra, na pohodu Od Šteberka do Karlovce. Dobrodošli!

Vabimo vas, da se nam pridružite pri pohodu na čarobno Slivnico. Pohod bomo pričeli v Cerknici, ki je že pred tisoč leti nastala pod njenim vznožjem. Med pohodom bomo spoznali gozdne sestoje in njihov nastanek, domovanje starodavnih prebivalcev, obrambni pomen pobočja in mejnikov v preteklosti. Z vršnega dela se nam bodo ponudili razgledi na Gorski Kotar, Snežnik, Javornike, Cerkniško jezero, Nanos, Julijske in Kamniško - Savinjske Alpe, Krim. V Domu na Slivnici bomo našemu spoznavanju Slivnice dodali še okusno malico in izvedeli  kakšno zanimivost o izgradnji doma.

Poleg tega vas bo na Slivnici pričakalo še eno presenečenje: začarani gozd Coprnice Uršule. Pričakala vas bo ena od coprnic in vam predala zemljevid začaranega gozda. Odpravili se boste na lov za sestavinami za čarovniški napoj, pri tem pa boste morali razrešiti zanimive izzive in naloge. S sestavinami boste na koncu skuhali čarovniški napoj, ki vas bo pripeljal iz začaranega gozda. 

Trajanje pohoda: 3,75 km za vzpon do vrha oziroma 1,5 ure, sestop do izhodišča po isti poti
Zbirno mesto: parkirišče pred Upravnim centrom Cerknica
Potrebna oprema: planinski čevlji, pohodne palice, primerna obleka za ta letni čas, zaščita pred klopi, potrebna pijača in hrana za čas pohoda
Prijavnina:
- 10,00 € na osebo (vključuje malico in darilce)
- 5,00 € na osebo za otroke do vključno 15. leta (vključuje malico)
Vodenje je brezplačno.

Organizirata: Planinsko društvo Cerknica in Neverland, organizacija dogodkov

Osnovne informacije dogodka

Datum: 17. 9. 2022 - 2022-09-17 09:00:00 2022-09-17 13:00:00 Europe/Ljubljana Dnevi pohodništva: Pohod na Slivnico in obisk začaranega gozda Coprnice Uršule Parkirišče pred Upravnim centrom Cerknica Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 09:00 - 13:00

Lokacija : Parkirišče pred Upravnim centrom Cerknica

Ostali dogodki