Rezultati iskanja

Domov / Dogodki

Trendi v gostinstvu in kulinariki

torek 6. 10. 2020

S chefom iz Vile Podvin z Michelinovo zvezdico.

Deli

Po letošnji, nekoliko posebni turistični sezoni, pripravljamo delavnico na temo najsodobnejših trendov v gostinstvu.

Program:

16.00 – 18.00 Trendi v gostinstvu in kulinariki za potrebe vzpostavitve 5* kulinaričnega produkta v destinaciji Zeleni kras, predava Ladi Klančar, Notranjski regijski park

- predstavitev predlogov, kako pogostiti gosta z dobro jedjo in pijačo na podeželju

  • - predstavitev piramide gastronomije Slovenije 2020 s poudarkom na značilnostih Notranjske

  • - kratka predstavitev osnov strežbe

  • - kako prilagoditi strežbo hrane in pijače v manjših enotah (turistične kmetije, gostilne, lokalih s pijačo…) na področju destinacije Zeleni kras; upoštevanje priporočil NIJZ-a za gostinstvo z namenom preprečevanja okužb z virusom SARS-CoV-2 Covid 19.

  • - enostavne rešitve v strežbi, da obdržimo zadovoljnega gosta

 

Pogovor z udeleženci

 



18.00 – 20.00 Trendovska prenova lokalne kulinarične ponudbe, chef Uroš Štefelin, Restavracija Vila Podvin, prejemnik Michelinove zvezdice

  • - sodobni pristopi k prezentaciji krožnika
  • - ekonomične rešitve za dekoracijo krožnikov

  • - vključevanje lokalnih pridelkov v ponudbo

  • - kreativno oblikovanje kulinarične ponudbe za različne oblike gostinske storitve

  • - prezentacija priprave jedi.

Prijave so obvezne - na e-naslov borut@rra-zk.si, do ponedeljka, 5. oktobra 2020 do 12. ure.

 Ob prijavi obvezno navedite:

  • ime in priimek osebe, ki se bo delavnice udeležila,

  • kakšna je vaša ponudba (turistična kmetija, hotel, sobodajalec, BB, gostilna, restavracija ipd.),

  • kaj najpogosteje ponujate gostom in

  • kje nakupujete sestavine, živila!

 

Zaradi preprečevanja širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2 je udeležba omejena do največ 30 oseb. Izobraževalna delavnica bo izvedena ob upoštevanju vseh potrebnih ukrepov in priporočil ustreznih organov Republike Slovenije, ki veljajo za preprečevanje širjenja okužbe z virusom SARS-CoV-2. Ker gre za dogodek z udeležbo 10-50 oseb je potrebno imeti poimenski seznam udeležencev, prav tako je v vseh zaprtih prostorih za vse udeležence obvezna uporaba mask in upoštevanje navodil NIJZ za preprečevanje širjenja virusa.

 Prijazno vabljeni k prijavi!

Dogodek organizirata RDO Postojnska jama - Zeleni kras in Notranjski regijski park.

 

Osnovne informacije dogodka

Datum: 6. 10. 2020 - 2020-10-06 16:00:00 2020-10-06 20:00:00 Europe/Ljubljana Trendi v gostinstvu in kulinariki Smrekarjeva domačija, Grobišče 11, 6258 Prestranek Notranjski regijski park info@notranjski-park.si

Ura dogodka: 16:00 - 20:00

Lokacija : Smrekarjeva domačija, Grobišče 11, 6258 Prestranek

Prijavi se na dogodek

Ostali dogodki